Çözüm GRUB Customizer "theme.txt" hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar merhaba.

Hazırladığım şu rehberden sonra @363436 böyle bir sorun yaşadığını belirtti. Ben de biraz araştırma yaptım ve birçok kişinin bu hatayla karşılaştığını gördüm. Bu yazımızda bu hatayı çözeceğiz. :)

Hatanın temel sebebi, GRUB Customizer'ın "theme.txt" isimli dosyayı bulamaması. Yapmamız gereken; GRUB Customizer programına indirdiğimiz sıkıştırılmış dosyayı direkt eklemek yerine, sadece tema dosyalarını içeren bir dosya eklemek.

Gnome-look sitesinden indirdiğimiz hazır tema dosyalarının içeriği genelde şöyle olur: "[Tema-İsmi]" klasörü, "install.sh" ve "LICENSE" dosyası.

Biz direkt indirdiğimiz ".tar.gz" uzantılı dosyayı GRUB Customizer'a çıkartırsak, bu "install.sh" ve "LICENSE" dosyalarını da aldığından 'theme.txt" dosyasını bulamıyor. Yapmamız gereken, sadece temanın klasörünü eklemek. Bunun için ben şöyle bir yöntem uyguluyorum:

Gnome-look'dan indirdiğim dosyanın içinde tema ismiyle aynı isme sahip olan bir klasör oluyor, o klasörün içinde de "icons", "background", tarzında dosyalar mevcut. ("theme.txt" dosyası da dâhil.)

O klasörü dışarı çıkartıp, tekrar ".tar.gz" veya ".tar.xz" formatında sıkıştırıyorum, bu sayede yeni sıkıştırılmış dosyamın içinde sadece tema dosyaları oluyor, herhangi bir setup dosyası veya lisans dosyası yok.

Bu kadar. Şimdi kendi oluşturduğum bu dosyayı Grub Customizer'a sorunsuz ekleyebilirim.

Görsel Anlatım
Rehber-Gorsel-Anlatim.png


Umarım açıklayıcı ve faydalı bir rehber olmuştur, iyi Sosyal'ler. :)
 
İndirdiğimiz tema dosyasının içerisindeki install.sh adlı doysayı uçbirim ile açıp root kodunu girersek grub.cfg adlı dosyaya indirdiğimiz temayı kendisi yazıyor zaten.
Hocam, direkt dediğiniz gibi yaptığınızda tema kuruluyor ancak Grub Customizer'ın içine gelmiyor. Temanın çeşitli ayarlarıyla oynamak istiyorsanız Grub Customizer'a atmak gerek. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı