Grub ekranı gözükmüyor

Olumsuz.
Bu arada siyah ekranda
Linux Mint Ulyana 20 (kullanıcı adı)
(kullanıcı adı) login: _

ekranında kaldı. Normalde login yazısı gelir açılırdı.
Fırsat bulmuşken bas formatı istersen. Typo var herhalde bir yerde.
login yazdım:
password şeklinde parola sordu. Parolamı girdim ama incorrect diyor?
Bir fotoğraf atabilirmisin. Nasıl görünüyor acaba?

Komut istemi açılıyormu? Açılıyorsa, biraz önce yaptığın değişiklikleri geri alıp. sudo update-grub yapacaksın.
Masaüstü yok. Sadece her açılışta siyah ekran üzerinde yukarda belirttiğim loginli 2 satır komut yazar, sonra açılırdı. Şimdi bu ekranda kaldım. Boot repair'i burdan çalıştırayım dedim baya komutlar aktı filan. O kadar profesyonel değilim. Usb belleği taktım, boot repair yapacağım.

Masaüstüne ulaşamıyorum.

Loginden sonra kullanıcı adımı ve şifremi yazdım. Siyah ekran üzeri terminaldeyim. Niye böyle oldu yahu 😂

Komut istemi açılıyormu? Açılıyorsa, biraz önce yaptığın değişiklikleri geri alıp. sudo update-grub yapacaksın.
Masaüstü yok. Sadece her açılışta siyah ekran üzerinde yukarda belirttiğim loginli 2 satır komut yazar, sonra açılırdı. Şimdi bu ekranda kaldım. Boot repair'i burdan çalıştırayım dedim baya komutlar aktı filan. O kadar profesyonel değilim. Usb belleği taktım, boot repair yapacağım.
Komut isteminden sudo nano /etc/default/grub yapacaksın. Yaptığın değişiklikleri geri alacaksın çünkü tahminimce bir yerde yazım yanlışı yapmışsın. Sonra sudo update-grub yapıp reboot atacaksın.

Komut isteminden sudo nano /etc/default/grub yapacaksın. Yaptığın değişiklikleri geri alacaksın çünkü tahminimce bir yerde yazım yanlışı yapmışsın. Sonra sudo update-grub yapıp reboot atacaksın.
Yazım yanlışı yok. Kod yazarken 3 kere kontrol ederim. Şuan live cd ile boot repair yapıyorum.

Bu arada baya bir araştırdım senin yaşadığın sorunu yaşayan kimse olmamış. Benzer olmuş verdiğimle çözüm ile çözmüşler.
Yazım yanlışı yok. Kod yazarken 3 kere kontrol ederim. Şuan live cd ile boot repair yapıyorum.
O zaman eski haline getir. Boot repair daha uzun sürer.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı