GRUB Loading Nasıl Kapatılır?

Harun Tilki

Decapat
Katılım
30 Nisan 2022
Mesajlar
184
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, ben bilgisyarıma Windows'un yanında çalışacak Android (Bliss OS) bir işletim sistemi kuracaktım yani diski 2 bölüme bölüp birinde Android, diğerinde Windows çalştıracaktım, Android'i̇ yükledikten sonra hoşuma girmedi, 2'ye böldüğüm diskten Android kurulu olanı biçimlendirdim ama Android'i kurarken GRUB Loading uygulamasını silmedi. Nasıl silebilirim?

@Linux Aliskanligi
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Öncelikle bilgisayara dual boot kurduktan sonra, diğer işletim sistemini direkt silmek yanlıştır, bunu acı bir şekilde tecrübe edindiniz ^^
Bilgisayar, siz bir işletim sistemini sildiğinizde, grubuda silmesi gerektiğini bilemez. Ondan dolayı bu disk silme işleminden önce yapmanız gereken ufak bir adım var. Ama ondan önce bilgisayarınızı bi açalım;
Şimdi usta, öyle direkt birini silince işler çözülmüyor, dedim. Seve seve windowsun yanına bir işletim sistemi kurman lazım önce, aynısını kurabilirsin. GRUB bu sefer dosyaların tam olduğunu gördüğünde hata vermeden açılacaktır.
Ardından Windows işletim sistemine geçiş yap.
Sonra bu videodaki adımları uygula. Adam başlığa ubuntu yazmış ama hangi linux işletim sistemi olursa olsun yapılacak olanlar onlar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İyi günler dilerim.
NOT: Bunun konuyla alakası yok ama dual boot kuracak olduğunuzda diskinizi 2 ye değil 3 e bölmenizi tavsiye ederim. Başka herhangi bir problem olursa 3. diski kullanarak sistemi kurtarabilirsiniz. Yahut ortak verileri orada depolarsınız.
 

Geri
Yukarı