Grub menüsünde Windows gözükmüyor

Yer
Blackwater Park
Daha fazla  
Başka dağıtımlarda grub menüsünde Windows gözüküyordu. Bugün saf Arch kurulumu yaptım ancak grub menüsünde Windows'u göremedim. Nasıl çözebilirim?

Ilk once sudo pacman -S udisks2 komutunu yaz, indirme bitince sistemi yeniden baslat.
Yeniden baslattiktan sonra sudo pacman -S os-prober komutunu yaz, paketi indir.

Daha sonra sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg komutunu calistir. Sistemi bir daha yeniden baslat.

Son düzenleme:
os-prober paketini kurdunuz mu?
@runit aynısını yazdığını görmemişim kusura bakma.

udisks2 paketi zaten kuruluymuş.
os-prober ı kurdum.
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg komutunu çalıştırdım lakin sadece Arch Linux'u gördü sistemi yeniden başlattığımda da Windows'u göstermedi.

Başka dağıtımlarda grub menüsünde Windows gözüküyordu. Bugün saf Arch kurulumu yaptım ancak grub menüsünde Windows'u göremedim. Nasıl çözebilirim?

UEFI kurulum yaptıysanız normal bende de durum böyle BIOS'tan açılırken seçmeniz gerekiyor ya da yukarı almanız.

Udisks2 paketi zaten kuruluymuş.
OS-prober ı kurdum.
Grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg komutunu çalıştırdım lakin sadece Arch Linux'u gördü sistemi yeniden başlattığımda da Windows'u göstermedi.

Aynısı bende de olmuştu. Temiz bir Windows 7 ultmate format ile çözmüştüm.

@Ghost of Perdition Ilginc, bende ise yariyor bu yontem. Udisks paketi olmazsa diger disk bolumleri veya diger takili olan diskler algilanmaz. Algilanmadigi icin de os-prober baska yuklu bir OS'in oldugunu fark edemez. Fark edemedigi icin de GRUB menusune ekleyemez.

Udisks gercekten yuklu ise dosya yoneticisinde Windows'un oldugu bolumu veya diger takili olan diskleri gorebilmen lazim.

Sisteme bağlı olduğunda bazen NTFS bölüm tespit edilemiyor, NTFS-3G paketini kurup Windows bölümünü tekrar bağlayın.
Bitlocker şifrelemesi var ise Aur'dan dislocker porgamının kurulması, Os-Prober tarafından tespit edilmesi için yeterlidir.

Çeviri eksik veya yanlış olabilir, belki işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…