Grundig Aptio BIOS admin şifresini unuttum

wtf.en3s

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci:İntel Core İ5 6500 3.2GHz
Anakart:Msi B150 Gaming M3
Ram:HyperX Fury 8x2 2133MHz+Samsung 8x2 2600MHz
PSU:Gameforce GF750
GPU:Asus ROG Strix RX580 8GB
SSD:Samsung 256GB M2
HDD:Western Digital 1TB
HDD2:Seagate Barracuda 2TB
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar Windows 7 32 Bit kurulu laptopumda ben Windows 10 kuracaktım. Boot menüsüne girerken şifre istedi BIOS içinde istedi aynı şifreyi. BIOS pilini çıkarıp taktım BIOS hala aynı durumda girebiliyorum fakat admin olarak giremiyorum. 3 yanlış şifre sonunda çok uzun bir kod veriyor ve her seferinde farklı oluyor. İnternette araştırıyorum hiçbir çözüme varamadım yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Windows a erişim var mı ? Eğer yok ise:
Bu senaryo her ne kadar umutsuz görünse de, çözülmesi tamamen imkansız değil. Eğer dizüstü bilgisayarınızda BIOS şifresini birden fazla defa yanlış girerseniz System Disabled veya System Halted türü bir mesaj ile karşılaşabilirsiniz. Bu mesajın altında gördüğünüz sayı dizisini bir yere not edin zira daha sonra bu sayıya ihtiyaç duyacaksınız.

Yukarıda da bahsettiğimiz arka kapı şifreleri bu aşamada BIOS şifresini aşmak için tek çareniz. Neyse ki uygun arka kapı şifresini bulmanın oldukça kolay yolları mevcut. Buradan ulaşabileceğiniz şifre üretme ekranına, daha önceden not aldığınız hata numarasını girin ve karşınıza çıkan listeden kendi bilgisayarınızı veya yeterince yakın bir modelini bulup karşısındaki şifreleri not alın.

Windows'a erişim var mı? Eğer yok ise:
Bu senaryo her ne kadar umutsuz görünse de, çözülmesi tamamen imkansız değil. Eğer dizüstü bilgisayarınızda BIOS şifresini birden fazla defa yanlış girerseniz System disabled veya System halted türü bir mesaj ile karşılaşabilirsiniz. Bu mesajın altında gördüğünüz sayı dizisini bir yere not edin zira daha sonra bu sayıya ihtiyaç duyacaksınız.

Yukarıda da bahsettiğimiz arka kapı şifreleri bu aşamada BIOS şifresini aşmak için tek çareniz. Neyse ki uygun arka kapı şifresini bulmanın oldukça kolay yolları mevcut. Buradan ulaşabileceğiniz şifre üretme ekranına, daha önceden not aldığınız hata numarasını girin ve karşınıza çıkan listeden kendi bilgisayarınızı veya yeterince yakın bir modelini bulup karşısındaki şifreleri not alın.

Hocam bu siteye 50 kere girdim Grundig marka yok bu sitede System diabled veya halted mesajı almıyorum sadece çok uzun bir kod veriyor.

Hocam bu siteye 50 kere girdim Grundig marka yok bu sitede System diabled veya halted mesajı almıyorum sadece çok uzun bir kod veriyor.

Windows'a erişim var eğer olursa boot menüsüne girmeden format atabiliyorsak o da olur.

Hocam 32 Bit işletim sistemi kullanıyorum ISO açılsa yapardım zaten BIOS'a gerek kalmazdı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00