GSKILL 16GB (2x8GB) DDR4 RAM XMP Desteği

Bu remlerin MHz değerleri oyun için ne kadar önemli.
Net bir cevap alamadım hiç.

CORSAIR 16GB (2x8GB) DOMINATOR PLATINUM DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit Ram 737 TL

CORSAIR 32GB (4x8GB) Vengeance DDR4 2400MHz CL14 Ouad Kit Ram 860 TL

Siz olsanız hangisini alırdınız, 123 tl daha verip 16 GB daha fazla alınabiliyor.
NOT: Sadece oyun amaçlı kullanan biri için sordum.

Oyun için 16gb fazlasıyla yeterli. Ki aldığınız Corsair dominator platinum series üst segment ram kiti. Ram konusunda en ufak bir sıkıntı yaşamazsınız. Anakartınızın bu hızı sesteklediğinden emin olarak almanızı tavsiye ederim. Skylake işlemci serilerinde haswell-e (x99) serilerinde ki gibi 4 kanal değil de 2 kanallı bellek teknolojisi tavsiye ediliyor. Bu bağlamda 2x8 sizin için daha mantıklı olacaktır. Mhz e gelecek olursak ram in işlem hızıdır. Nasıl ki işlemci ve ekran kartlarında mhz ve ghz birimlerinde hızları varsa ramlerin de günümüzde kullanılan hızları mhz ile gösterilir.
-Artı olarak belirtirsem ramlerinize overclock yapmayı düşünmüyorsanız cl değeri düşük ramleri tercih etmenizi öneririm cl değeri düşük ram biraz daha tuzlu fakat hızlı ramdir. Corsair dominator platinum series teki gibi yüksek cl değerleri ramlerin overclock yapılmaya müsait olması için yüksek cl değerleriyle gelir. Cl değeri düşürerek overclock yapılır.

Verdiğin bilgiler için teşekkürler.
Dün burada mesajıma cevap yazan olmayınca, ayrı bir konu açtım bende.
Bu arada yazdığım cevabı nereden sileceğimi bulamadım. :)

Verdiğin bilgiler için teşekkürler.
Dün burada mesajıma cevap yazan olmayınca, ayrı bir konu açtım bende.
Bu arada yazdığım cevabı nereden sileceğimi bulamadım. :)
Rica ederim bilgi birikimine biraz birşey katabildiysem ne mutlu. Foruma iş sebebiyle çok sık giremiyorum şu aralar konunu o yüzden görmemiş olabilirim kusura bakma :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı