GSKILL RAM Mavi Ekran Sorunu

alperensener

Hectopat
Yeni topladığım bilgisayarda sürekli "Memory Management" mavi ekran hatası almaktayım. RAM'leri Vatan Bilgisayar aracılığıyla servise yolladım, mağazada yenisiyle değiştirdiler. İlk iş mem86'da test etmek oldu. Saatlerce sürdü hiçbir hata çıkmadı. 2-3 gün sonra aynı sorunu yeni bellekte de yaşadım. Tekrar test ettiğimde yığınla hata buldu. Bu sefer anakartla birlikte tekrar bellekleri servise yolladım. Anakartı yenisiyle değiştirdiler. RAM'lerin de serviste değiştiğini söylediler. Bilgisayarı çalıştırdım sıfırdan kurulum yapmak istedim orada dahi mavi ekran hatası aldım. Şu an tekrar servise yolladım. Neredeyse 2 aydır uğraşıyorum. RAM'ler anakartın destek listesinde mevcut. Sizce problem nereden kaynaklanıyor? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sistem özellikleri;
  • -Ryzen 2200G (Deep Cool Gammaxx 400)
  • -Asus TUF B450 Plus Gaming
  • -GSKILL (2x8GB) TRIDENT Z 3000MHz CL16 (F4-3000C16D-16GTZR)
  • -WD Blue 500 GB Sata SSD
  • -Sharkoon Silentstorm Icewind 750W
  • -Corsair Carbide 270R

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece memory management hatası mı alıyorsunuz?
Ben de geçmişte benzer sıkıntıları yaşadım.
Memory management de dahil çeşitli hatalar veriyordu. Bilgisayarı hatasız 2 saat kullanamıyordum.
RAM değiştirdim olmadı. 2 yıl bilgisayar yattı resmen. En son ekran kartımın sorunlu olduğu ortaya çıktı. Bence bir arkadaşınızdan ekran kartı ödünç alıp öyle test edin derim.

Sadece memory management hatası mı alıyorsunuz?
Ben de geçmişte benzer sıkıntıları yaşadım.
Memory management de dahil çeşitli hatalar veriyordu. Bilgisayarı hatasız 2 saat kullanamıyordum.
RAM değiştirdim olmadı. 2 yıl bilgisayar yattı resmen. En son ekran kartımın sorunlu olduğu ortaya çıktı. Bence bir arkadaşınızdan ekran kartı ödünç alıp öyle test edin derim.
Evet hocam sadece Memory management hatası alıyorum. Sistemim de ekran kartı yok işlemci apu olduğu için onboard kullanıyorum.

Evet hocam sadece Memory management hatası alıyorum. Sistemim de ekran kartı yok işlemci apu olduğu için onboard kullanıyorum.

Anakart ve RAM değişmiş ve RAM'lerin anakart destek listesinde olmasına rağmen sorun devam ettiği için fikir yürütemiyorum. Tavsiyem minidump dosyasını burada paylaşın. Minidump dosyasından anlayan kişileri forumdan araştırıp etiketleyin. Onlar sorunun ne olduğunu bulabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı