Gskill S5 Ripjaws 6000MHz RAM ile anakart kırmızı ışık yakıyor

Sarrii

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Gskill S5 Ripjaws 16x2 cl36 6000mhz
Yeni sistem aldım ekran kartını taktım ve eski sistemimden SSD’yi çıkarıp yeni sistemime taktım.(SSD’yi formatlamadan taktım içinde sadece 1 oyun yüklüydü ve Windows kurulu değildi.) Anakart ışığım kırmızı yanıyor. Sistemi ilk kez çalıştırdım ve ekrana görüntü gelmedi. Sorunu nedir ? Anakart: Gigabyte B850M force

Dosya Ekleri

• IMG_7681.jpeg
    IMG_7681.jpeg
    108,5 KB · Görüntüleme: 19
Genelde ediyorlar zaten. Sistem boot edebilecek herhangi bir şey bulamadığında post etmez, lakin BIOS'a erişebilmeniz lazım. Hangi ışığın yandığını bilsek sorunu direk çözeceğiz.
Hocam başka bir yere daha açmıştım konuyu birisi “boot ışığı olması lazım hocam, siteye ve görseli kiyasladim” yazmış

Hocam başka bir yere daha açmıştım konuyu birisi “boot ışığı olması lazım hocam, siteye ve görseli kiyasladim” yazmış.

Boot ışığı yanıyorsa sistem bir önceki hatadan aslında kurtulamamış demektir. Ekran kartı yerine tam oturmuş değil mi? RAM'leri çıkartıp tekrar takın. Hatta tek RAM çalıştırmayı deneyin. Bence aslında VGA ışığı yanıyor, en çok karşılaşılan sorun budur. Aslında sistem çalışıyordur BIOS'a erişmiştir ama monitörden dolayı siz göremezsiniz. DP kablosu böyle sorunlar sürekli çıkartır, HDMI ile açılmazsa söylediklerime bir bakın.

Boot ışığı yanıyorsa sistem bir önceki hatadan aslında kurtulamamış demektir. Ekran kartı yerine tam oturmuş değil mi? RAM'leri çıkartıp tekrar takın. Hatta tek RAM çalıştırmayı deneyin. Bence aslında VGA ışığı yanıyor, en çok karşılaşılan sorun budur. Aslında sistem çalışıyordur BIOS'a erişmiştir ama monitörden dolayı siz göremezsiniz. DP kablosu böyle sorunlar sürekli çıkartır, HDMI ile açılmazsa söylediklerime bir bakın.
Hocam hdmi takıyorum şimdi

Hocam HDMI takıyorum şimdi.

Söylediğim gibi solt alttaki ışığınız yanıyor. Yüksek ihtimal bu VGA ışığıdır. Sol üst işlemci, sağ üst DRAM, sağ alt ise boot olması lazım.

Söylediğim gibi solt alttaki ışığınız yanıyor. Yüksek ihtimal bu VGA ışığıdır. Sol üst işlemci, sağ üst DRAM, sağ alt ise boot olması lazım.

Bu arada işlemciniz ne? iGPU varsa içinde anakart üzerinden deniyelim.

Hocam haklıymışsınız biosa attı şu anda fakat kırmızı ışık yanıyor hala. Ayrıca ışık 2 kez farklı yerlerde yandı fakat şu an sabit bir yerde yanıyor. Ne yapmalıyım şu an

Bu arada işlemciniz ne? iGPU varsa içinde anakart üzerinden deniyelim.
7800x3d işlemci xfx swift 9070xt ekran kartı

Hocam haklıymışsınız BIOS'a attı şu anda fakat kırmızı ışık yanıyor hala. Ayrıca ışık 2 kez farklı yerlerde yandı fakat şu an sabit bir yerde yanıyor. Ne yapmalıyım şu an.

BIOS'ta ışıklarınızın yanması normal hocam. Ayarlarınızı yapın sonra SSD'yi sıfırlayıp içine Windows yükleyin daha doğrusu yükleme ekranında sıfırlayın. BIOS açıldıysa sorun yoktur. Windows tarafına geçince ışıklar hala yanarsa o zaman bir bakarız.

BIOS'ta ışıklarınızın yanması normal hocam. Ayarlarınızı yapın sonra SSD'yi sıfırlayıp içine Windows yükleyin daha doğrusu yükleme ekranında sıfırlayın. BIOS açıldıysa sorun yoktur. Windows tarafına geçince ışıklar hala yanarsa o zaman bir bakarız.
Hocam bios falan çok bilmiyorum direkt save&exit desem sorun olur mu daha sonra frekans ayarı yaparım ne diyorsunuz

BIOS'ta benim CPU ve DRAM ışığım da turuncu yahut kırmızı yanıyor o dert değil. BIOS'tan çıkıp Windows açılırken sönüyor.

Hocam BIOS falan çok bilmiyorum direkt save&exit desem sorun olur mu daha sonra frekans ayarı yaparım ne diyorsunuz.

EXPO açın, uclk dıv1 mode ayarını uclk = memclk seçin. Alt timing oynaması yapmanıza gerek yok. Ama bu haliyle kullanırsanız performans kaybınız %20 seviyelerinde olur. RAM optimizasyonu AM5'in can damarıdır.

BIOS'ta benim CPU ve DRAM ışığım da turuncu yahut kırmızı yanıyor o dert değil. BIOS'tan çıkıp Windows açılırken sönüyor.

EXPO açın, uclk dıv1 mode ayarını uclk = memclk seçin. Alt timing oynaması yapmanıza gerek yok. Ama bu haliyle kullanırsanız performans kaybınız %20 seviyelerinde olur. RAM optimizasyonu AM5'in can damarıdır.
Hocam save and exit diyorum fakat fan sesleri yükselip tekrar biosa atıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
    Yukarı