Gskill S5 Ripjaws 6000MHz RAM ile anakart kırmızı ışık yakıyor

Sarrii

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Gskill S5 Ripjaws 16x2 cl36 6000mhz
Yeni sistem aldım ekran kartını taktım ve eski sistemimden SSD’yi çıkarıp yeni sistemime taktım.(SSD’yi formatlamadan taktım içinde sadece 1 oyun yüklüydü ve Windows kurulu değildi.) Anakart ışığım kırmızı yanıyor. Sistemi ilk kez çalıştırdım ve ekrana görüntü gelmedi. Sorunu nedir ? Anakart: Gigabyte B850M force

Dosya Ekleri

• IMG_7681.jpeg
    IMG_7681.jpeg
    108,5 KB · Görüntüleme: 17
Sağ olun hocam bunu yükleyip flasha atmam lazım değil mi? Bir de umarım 8 GB yeterli olur.
Windows 11'i indirin ilk kez 11'e geçeceğim umarım Windows 10'daki gibi ilerliyordur oradaki işlemler.

Sanırım yeterli olur. Benzer şekilde ilerliyor, sorun yaşarsanız tekrar konu açarsınız.

Reis bu donanım bilgisi nereden geliyor:) bilgisayar mühendisliğinde bize bunları göstermediler. Bir de mikrodenetleyiciler hakkında bilgin varsa bir de bana el atsan😅

Yaklaşık 13 senedir bilgisayar topluyorum. Donanım bilgisi oradan geliyor. Her topladığım sistemde sorunlar yaşandığı için, artık sorun gördüğümde aşağı yukarı kafamda 2-3 seçenek beliriyor. Ayrıca takıntılı biriyim. Görüp halledemediğim sorun olursa uyuyamam o derece. Maalesef o kadar derin donanım bilgisine sahip değilim. Benim daha çok yüzeysel. 2sene elektrik devre analizi gördüm o bana yetti. Çip falan görünce kusasım geliyor öyle söyleyim. Bu yüzden uçak alanında elektrik yerine motor bölümünü tercih ettim.

Sanırım yeterli olur. Benzer şekilde ilerliyor, sorun yaşarsanız tekrar konu açarsınız.

Yaklaşık 13 senedir bilgisayar topluyorum. Donanım bilgisi oradan geliyor. Her topladığım sistemde sorunlar yaşandığı için, artık sorun gördüğümde aşağı yukarı kafamda 2-3 seçenek beliriyor. Ayrıca takıntılı biriyim. Görüp halledemediğim sorun olursa uyuyamam o derece. Maalesef o kadar derin donanım bilgisine sahip değilim. Benim daha çok yüzeysel. 2sene elektrik devre analizi gördüm o bana yetti. Çip falan görünce kusasım geliyor öyle söyleyim. Bu yüzden uçak alanında elektrik yerine motor bölümünü tercih ettim.
Hocam rahatsız ediyorum çok özür dilerim. Rufus da iken hangi tikler açık veya kapalı bırakmalıyım

Dosya Ekleri

• IMG_7690.jpeg
    IMG_7690.jpeg
    61 KB · Görüntüleme: 7

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı