GSS borcu tebligat durumu

• Konuyu başlatan 790529
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 852

790529

Picopat
Merhaba, GSS borçlarında tebligat gelmesi ne ifade ediyor? Arkadaşlar tebligat geldiği ay içinde diğer ay başına kadar ödeme yapmamız mı gerekiyor hepsini çünkü öyle yazmışlar, bu ay ödemezsek gecikme zammı ve gecikme cezası parasal olarak mı yansıyor buna, yoksa ödemezsek de dedikleri gibi siliniyor mu bu önceki yıllardan borç çıktı çünkü yeni değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, GSS borçlarında tebligat gelmesi ne ifade ediyor? Arkadaşlar tebligat geldiği ay içinde diğer ay başına kadar ödeme yapmamız mı gerekiyor hepsini çünkü öyle yazmışlar, bu ay ödemezsek gecikme zammı ve gecikme cezası parasal olarak mı yansıyor buna, yoksa ödemezsek de dedikleri gibi siliniyor mu bu önceki yıllardan borç çıktı çünkü yeni değil.

Eğer ödemezsen hastanelerde muayene olamıyorsun.
Onun dışında şu an için yaptırım yiyeni görmedim sadece faiz işliyor borcuna.

Çalışmadığın ve sigortasız olduğun günlerde, senin bilgin olmadan resen Genel Sağlık Sigortası (GSS) açılmış. Bu sigorta, sadece sağlık hizmetlerinden faydalanman için otomatik olarak başlatılmış.
2024 yılı itibarıyla GSS primi aylık 780 TL olarak belirlenmiş ve borcunu ödemediğin her gün faiz işlemeye devam ediyor. Sana bu konuda bir tebligat da ulaşmış.
Eğer bu borcu ödemekte zorlanıyorsan, en geç 30 gün içinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek gelir testi yaptırabilirsin. Gelir testinde belirlenen duruma göre, eğer yeşil kart (GSS prim muafiyeti) çıkarsa, mevcut borcun büyük ihtimalle silinir.
Bu yüzden vakit kaybetmeden başvurmanı öneririm

Eğer ödemezsen hastanelerde muayene olamıyorsun.
Onun dışında şu an için yaptırım yiyeni görmedim sadece faiz işliyor borcuna.

Hocam anlatamıyor muyum önceden kalmış borç şu an bu, sigortam var bana neden yıllar sonra böyle bir borç için tebligat gönderiliyor bunu ödemezsem hesabıma bloke koyup mu çekerler diye soruyorum çok eski bir borç .

Neyse ödemem geçerim bir şey olmuyorsa , teşekkürler yazanlar için.

Hocam anlatamıyor muyum önceden kalmış borç şu an bu, sigortam var bana neden yıllar sonra böyle bir borç için tebligat gönderiliyor bunu ödemezsem hesabıma bloke koyup mu çekerler diye soruyorum çok eski bir borç.

Neyse ödemem geçerim bir şey olmuyorsa, teşekkürler yazanlar için.

Durumunu anladım genel olarak yaptırımı söylemek istemiştim :(
Borcu olanlara gönderilen rutin bir tebligat o millet ödesin diye.
Hesabına bloke koyup çekme ihtimalleri mevcut ancak şimdiye kadar bu yüzden bloke yiyen kimseyi görmedim.
Yaklaşık 1.5 yıl önce aynı tebligat bana geldi :(

Durumunu anladım genel olarak yaptırımı söylemek istemiştim :(
Borcu olanlara gönderilen rutin bir tebligat o millet ödesin diye.
Hesabına bloke koyup çekme ihtimalleri mevcut ancak şimdiye kadar bu yüzden bloke yiyen kimseyi görmedim.
Yaklaşık 1.5 yıl önce aynı tebligat bana geldi :(
bugün bana tebligat geldi. gecikme zammını biliyorum ama gecikme cezası nedir bilmiyorum. siz tebligatı alalı 1.5 yıl oldu, peki ödeme yaptınız mı? yapmadıysanız bir şey oldu mu? haciz kağıdı gelenler olmuş ama hacizlik olan görmedim daha.
ekonomi kötü diye her yerden para koparmaya çalışıyorlar. ödemezsem sorun olur mu acaba bilemedim

Bugün bana tebligat geldi. Gecikme zammını biliyorum ama gecikme cezası nedir bilmiyorum. Siz tebligatı alalı 1.5 yıl oldu, peki ödeme yaptınız mı? Yapmadıysanız bir şey oldu mu? Haciz kağıdı gelenler olmuş ama hacizlik olan görmedim daha.
Ekonomi kötü diye her yerden para koparmaya çalışıyorlar. Ödemezsem sorun olur mu acaba bilemedim.

Bankaya gir kanka ödemelere git sgk gss prim git son ödeme tarihlilere git bak peşin istedikleri ücreti öde, tebligat biraz saçmaymış çok ileri ki ödemeleri bile istiyorlar gibi gösterilmiş gerek yok peşin olanı ödedim sadece ben ,6 yıl evvel çalışmıyordum onun tebligatı yeni gelince şaşırıp bu konuyu açtım yoksa herhangi bir cezanın söz konusu olacağını düşünmüyorum en fazla borçları katlarlardı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı