GSS ne zaman alınır?

Mehmet741

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, benim merak ettiğim bir şey var. Ben 27 Mart 1998 doğumluyum, bu sene mezun oldum ve 24 yaşındayım ve kasım'da askere gideceğim. İnternete baktığımda GSS 25 yaşına kadar yokmuş. Sanırım okuyanlar için veya değil. Benim size sorum bu, GSS tam 25'e bastığimizda mi alinacak yoksa 25'i doldurup 26 ya adım atar atmaz mi? Şimdiden cevaplarınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Hayırlı günler.

25 yaş şartı eğitiminiz devam ediyorsa geçelidir. Mezun olduğunuz andan itibaren bildirilmiştir hatta başlamış olabilir.

e-Devlet'ten kontrol edin varsa SGK'ya gidin sizi gelir testine vs. yönlendirirler.

25 yaş şartı eğitiminiz devam ediyorsa geçelidir. Mezun olduğunuz andan itibaren bildirilmiştir hatta başlamış olabilir.

e-Devlet'ten kontrol edin varsa SGK'ya gidin sizi gelir testine vs. yönlendirirler.

Oyle bir şey yok kral okul üniversite okuyanlar mezun olduktan sonra dahil 25 yaşına devam eder benim demek istediğim 25'i gecincemi yoksa 25 dahil mi?

Oyle bir şey yok kral okul üniversite okuyanlar mezun olduktan sonra dahil 25 yaşına devam eder benim demek istediğim 25'i gecincemi yoksa 25 dahil mi?

Eskiden bu sadece okuma şartını sağlayanlar içindi yani 23 yaşında mezun olsanız otomatikman sisteme dahil ediiyorduk. 25 şartı yeni getirilmiş.

Bence 5510 sayılı kanunu inceleyin. "25 yaşını doldurmamış olmak" diyor.

Eskiden bu sadece okuma şartını sağlayanlar içindi yani 23 yaşında mezun olsanız otomatikman sisteme dahil ediiyorduk. 25 şartı yeni getirilmiş.

Evet doldurmamış olmak diyor bu ne demek oluyor tam anlayamadım yani 25 yaşı doldurursam 26 oluyor benmi yanlış anlıyorum birine sordum 25 inden sonra 26 ya adım atar atmaz başlanır dedi ne kadar doğru bu ?

25 yaşına kadar üniversite okuyorsanız GSS ödemenize gerek yok. Anne veya baba üzerinden sigortanız devam ediyor. 21 yaşındayım ben seneye açık öğretimden mezun olacağım için sigortadan faydalanamayacağım.

Evet doldurmamış olmak diyor bu ne demek oluyor tam anlayamadım yani 25 yaşı doldurursam 26 oluyor benmi yanlış anlıyorum birine sordum 25'inden sonra 26 ya adım atar atmaz başlanır dedi ne kadar doğru bu?

25 yaşına kadar üniversite okuyorsanız GSS ödemenize gerek yok. Anne veya baba üzerinden sigortanız devam ediyor. 21 yaşındayım ben seneye açık öğretimden mezun olacağım için sigortadan faydalanamayacağım.
Kral şimdi mezun olunca da 25 yaşını dolduruna kadar da yararlanabiliyorsun ben mezunum hala mustehak yazıyor ve borç yok benim merak ettiğim 25 yaş dahil mi buna yoksa 25 e adım atar atmazmi alınıyor yani 26 damı başlıyor yoksa 25 yaşın ilk ayındami

Yaşını Doldurmamış Olmak Ne Demek?​

"Bir kişi için yaşını doldurmamış demek kişinin o yaşı tamamladığı anlamına gelmektedir. Örnek verecek olursak; diyelim ki kişi 40 yaşını doldurmuş olan birisi 41 yaşından gün almaya başlamıştır. Fakat 41 yaşını tamamlamamıştır yani 41 yaşını doldurmamış olur.

Diğer bir ifadeyle "yaştan gün almamak" deyimi belirtilen yaştan önceki tarihi ifade etmek için kullanılır. Örneğin "35 yaşından gün almamış" personel arayan bir kuruma "34 yaşındaki bir kişi başvuramaz". Çünkü 34 yaşındaki bir kişi 35 yaşından gün almıştır. Bu durumda firmanın aradığı kişi en fazla 33 yaşındaki kişileri kapsamaktadır."

Alıntıdır.

Doldurmak demek 25 yaşına girdikten sonra 26 yaşına kadar olan zamanı kapsıyor anladığım kadarıyla.

Kral şimdi mezun olunca da 25 yaşını dolduruna kadar da yararlanabiliyorsun ben mezunum hala müstahak yazıyor ve borç yok benim merak ettiğim 25 yaş dahil mi buna yoksa 25'e adım atar atmazmi alınıyor yani 26 damı başlıyor yoksa 25 yaşın ilk ayındami.

Bilmiyordum. Sayende öğrenmiş oldum teşekkürler bilgi için. Şurada şöyle bir şey yazıyor ama.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı