GSS prim borcu ne zamana kadar ödenmeli?

semihyildiz60

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben 22 yaşındayım 2002 doğumluyum ve açık öğretim öğrencisiyim, GSS prim borcum 12.700 TL idi ve bunu SGK'ya gidip 5900'e kadar indirdim yani şu an 5900 borcum var. Ben bu borcu ne zamana kadar ödemekle yükümlüyüm, eğer ödemezsem evime haciz gelir mi ya da icra başlar mı? Son ödeme tarihi nedir? Konu ile ilgili bilgisi olan kişiler yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belli bir tarih vermiyor. Ödemediğiniz sürece de faiz işlemeye devam ediyor. 12700 TL'den 5900'e nasıl indirdiniz? Bi yapılandırma tarzında bir şey mi yaptınız? Onun bi ödeme planı var mı?
Geçen sene öğrenciliğe başladım, o yüzden geçen seneden beri öğrenci olduğumu söylediğimde son 1 yılın borcunu sildiler + artık aydan aya ödemem gereken bir tutar yok (öğrenci olduğum süre zarfı boyunca)

Anladım. SGK'ya giderek iyi yapmışsınız. Anne veya babanızın üstünden güvenceniz oluyor zaten bu durumda. O yüzden silmişlerdir.

Benim deneyimim de aynı sizinki gibi üniversiteden dolayı öğrenciliğimden kalan kısım silindi ve sonrasında da sosyal yardım dayanışma vakfı'ndan gelir testi yaptırarak bütün borcumu sildirtmiştim. Öncesinde herhangi bir ödeme planı çıkartmamışlardı ama bir önceki mesajımda da dediğim gibi ödenmeyen kısma faiz işlemeye devam ediyor. Parça parça olarak ödeme yapabilirsiniz. Yani 5900 kaldıysa, kendinizce 6 parçada falan ödeyebilirsiniz ama 5900-1000=4900 kaldığında 4900'ün üzerinden de hala faiz işlemeye devam edecek. Bilginiz olsun.

Anladım. SGK'ya giderek iyi yapmışsınız. Anne veya babanızın üstünden güvenceniz oluyor zaten bu durumda. O yüzden silmişlerdir.

Benim deneyimim de aynı sizinki gibi üniversiteden dolayı öğrenciliğimden kalan kısım silindi ve sonrasında da sosyal yardım dayanışma vakfı'ndan gelir testi yaptırarak bütün borcumu sildirtmiştim. Öncesinde herhangi bir ödeme planı çıkartmamışlardı ama bir önceki mesajımda da dediğim gibi ödenmeyen kısma faiz işlemeye devam ediyor. Parça parça olarak ödeme yapabilirsiniz. Yani 5900 kaldıysa, kendinizce 6 parçada falan ödeyebilirsiniz ama 5900-1000 = 4900 kaldığında 4900'ün üzerinden de hala faiz işlemeye devam edecek. Bilginiz olsun.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, yarın ben de sosyal yardım ve dayanışma vakfında gidip test yaptıracağım kalan borcumu da sildirebilmek için, bu gelir testi nasıl yapılıyor biraz bilgi verebilir misiniz? Yanımda herhangi bir belge/evrak götürmem gerekiyor mu ve testte nelere tabii tutuluyorum?

Ben yaptırdığımda; hanedeki insan sayısı, onların çalışıp çalışmadığı, anne - baba ile yaşıyorsan onların üzerine ev var mı, yok mu bunlara bakılıyordu. Eve giren paranın asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor diye biliyorum. Şu anda durum ne bilemiyorum tabii, orada daha doğru bilgi alırsınız.

Benim de birikmiş şimdi dikkatimi çekti ayrıca yasal işlem başlatılacaktır diye mesaj geldi.

2 gün önce araştırdım hastaneye gitmediğim halde 33 bin 487 TL para çıkartmışlar bu nedir?

Ödemezsem ne olur icralık vs olunur mu? Yoksa ödemek zorunlu mu?

Hocam bu kaç yıllık borç bana da çıkmış ama 5.200..
Sana nasıl böyle yüklü çıktı?

Hocam bu kaç yıllık borç bana da çıkmış ama 5.200..
Sana nasıl böyle yüklü çıktı?

6 yıllık birikmiş daha öncesinde af gelecek diye umuruma takmadım şu an böyle bir borç faizi ile isteniyor. Bu haraç kesmektir ben zaten aldığım ilacı cebimden ödüyorum eczanede hastaneye parayla giriyorum üstüne bu kadar para istemek nedir?

Arkadaşlar merhaba, ben 22 yaşındayım 2002 doğumluyum ve açık öğretim öğrencisiyim, GSS prim borcum 12.700 TL idi ve bunu SGK'ya gidip 5900'e kadar indirdim yani şu an 5900 borcum var. Ben bu borcu ne zamana kadar ödemekle yükümlüyüm, eğer ödemezsem evime haciz gelir mi ya da icra başlar mı? Son ödeme tarihi nedir? Konu ile ilgili bilgisi olan kişiler yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Bir eksiklik var. Lise mezunu olduğunuzda 20 yaşınıza kadar devlet GSS miktarını karşılıyor. Şuanda üniversite için mi açık öğretim öğrencisisiniz?

Benim de birikmiş şimdi dikkatimi çekti ayrıca yasal işlem başlatılacaktır diye mesaj geldi.

2 gün önce araştırdım hastaneye gitmediğim halde 33 bin 487 TL para çıkartmışlar bu nedir?

Ödemezsem ne olur icralık vs olunur mu? Yoksa ödemek zorunlu mu?
Ödemek zorundasınız. Hastaneye gitmeseniz hiç işiniz olmadığında bile aylık ödemek zorunlu. Herhangi bir SGK veya hastane işinizde direkt o borç karşınıza çıkıyor. Çok acil olmayan durumlarda önce borcu talep ediyorlar. Sonra hizmet alıyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı