GT 1030 alınır mı?

zafer5280

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, hayırlı günler dilerim. Öncelikle şu an kullandığım sistemi belirtmek isterim.
  • ASUS P8H61-M LX R2.0 anakart
  • MSI R7 250 2 GB OC Edition ekran kartı
  • 8 GB Kingston 1333MHz RAM 4+4
  • Intel Core i3 2120 3.30 GHz işlemci
  • 430Watt Cooler Master PSU
Ben bu sisteme GT 1030 alıp memnun kalır mıyım? Tani işlemcim ekran kartı için yeterli olur mu? 1000 TL'lik bütçem var, işlemci ya da ekran kartı yönünden nasıl bir upgrade yapmalıyım? Değerli yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şunu söyleyeyim sadece 1 sene önce Aliexpress'ten 250 TL'ye GTX 750 Ti bulunabiliyordu ama şu an 400-500 TL bence virüsün bitmesini bekle şu anki sistemle bir süre idare et fiyatlar düşecektir.

Arkadaşlar merhaba, hayırlı günler dilerim. Öncelikle şu an kullandığım sistemi belirtmek isterim.
  • ASUS P8H61-M LX R2.0 anakart
  • MSI R7 250 2 GB OC Edition ekran kartı
  • 8 GB Kingston 1333MHz RAM 4+4
  • Intel Core i3 2120 3.30 GHz işlemci
  • 430Watt Cooler Master PSU
Ben bu sisteme GT 1030 alıp memnun kalır mıyım? Tani işlemcim ekran kartı için yeterli olur mu? 1000 TL'lik bütçem var, işlemci ya da ekran kartı yönünden nasıl bir upgrade yapmalıyım? Değerli yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Cidden upgrade etmek için zor bir sistemin var. İşlemcin ve anakartın eski. Sanırım DDR2 veya DDR3 ki MHz değerlerin düşük. Ve power supply'ın upgradeler için pek yeterli duruyor diyemem. GT1030, R7 250 ile neredeyse eşdeğer bir ekran kartı.
Powercolor Red Devil Radeon™ Rx 570 4gb Gddr5 - n11.com
Örnek olarak 2. el bir ürün, fakat işlemcin darboğaz yapar.

GTX 750ti modeli cok daha iyi bir performans verecektir. O işlemci de bu ekran kartını besler diye düşünmekteyim. GT1030 boşuna para vermiş olursun. 750ti modelinin ikinci elini ucuza bulabilirsen, (300TL-400TL) işlemcini de bi tık yükseltip rahatlarsın. Anakartın da eski.

Tabi bu sisteme bu dönemde para harcamak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Ben senin yerinde olsam bi kaç ay sabreder, paramı biriktirip taze bir sistem kurardım.
@286313 maalesef işlemcisi RX570 ile kesinlikle darboğaz yapar.

GTX 750ti modeli cok daha iyi bir performans verecektir. O işlemci de bu ekran kartını besler diye düşünmekteyim. GT1030 boşuna para vermiş olursun. 750ti modelinin ikinci elini ucuza bulabilirsen, (300TL-400TL) işlemcini de bi tık yükseltip rahatlarsın. Anakartın da eski.

Tabi bu sisteme bu dönemde para harcamak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Ben senin yerinde olsam bi kaç ay sabreder, paramı biriktirip taze bir sistem kurardım.
@286313 maalesef işlemcisi RX570 ile kesinlikle darboğaz yapar.
Sistemine baktım da açıklamanda yazan. Aynısının RTX2060'lısını yarın toplayacağım :)

Sistemine baktım da açıklamanda yazan. Aynısının RTX2060'lısını yarın toplayacağım :)

Bence hata yaparsın. Benim işlemcim, 4K'da ne kadar başarılı çok bilmiyorum ama 4k veya 2k monitör almayacaksan, RTX'e para dökmenin anlamı yok diye düşünüyorum. Onun yerine 16 GB ram, benimkinden çok daha iyi bir SSD, ekipman, hatta daha iyi bir işlemci alıp, güzel de bir monitör çekersin. 4K kartını 4K monitörsüz almak pek mantıklı gelmiyor bana :) Tabii daha geleceğe yönelik olur ama. 1080p'yi yalayıp yutan çok daha ucuz kartlar var piyasada.

Bence hata yaparsın. Benim işlemcim, 4K'da ne kadar başarılı çok bilmiyorum ama 4k veya 2k monitör almayacaksan, RTX'e para dökmenin anlamı yok diye düşünüyorum. Onun yerine 16 GB ram, benimkinden çok daha iyi bir SSD, ekipman, hatta daha iyi bir işlemci alıp, güzel de bir monitör çekersin. 4K kartını 4K monitörsüz almak pek mantıklı gelmiyor bana :) Tabii daha geleceğe yönelik olur ama. 1080p'yi yalayıp yutan çok daha ucuz kartlar var piyasada.
Hocam 4k karti minimum 2070s. 2060 rtx giriş seviyesi

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı