GT 1030 Ekran Kartı İçin Anakart ve İşlemci Tavsiyesi

Sabri68Tkn

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar.
Ben bilgisayarıma GT 1030 alacaktım ama bilgisayarımın işlemcisi GT 1030 ile darboğaz yaptığı için yeni işlemci almaya karar verdim ve AMD işlemci bulmak darboğaz yapmayan çok zor oluyor o yüzden yeni anakart ve işlemci almaya karar verdim. Sizden isteğim bana en fazla 130 TL olan hepsiburada gibi sitelerden alabileceğim anakart ve işlemci önerir misiniz? GT 1030 uyumlu ve darboğaz yapmayacak?

Şu anki bilgisayar özelliklerim;
  • Gigabayte'in GA-M61PME-S2 (rev. 2.x) anakart
  • AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 4400 2.40 GHz
  • 4 GB RAM Kingston
  • Nvdia GeForce GT 9500 1 GB
  • 500 GB HDD
  • 220 W power (gerekirse yükseltirim)
Not olarak da internette işlemcim 2.20 GHz ya da 2.30 GHz gözüküyor. Ama normalde 2.40 GHz bendeki olan.
Bulduğum işlemci:
  • Intel Core2 Duo E8400 İşlemci 6M Önbellek 3.00 GHz 1333 MHz FSB (Bu İşlemci darboğaz yapar mı?)

Bir de yeni sisteme geç gibi şeyler demeyip sadece sorularıma cevap verirseniz sevinirim.
Not: Bütün yazıyı okumadan cevap yazmazsanız bide yanlış cevap yazmazsanız çünkü alacağım ona görede. Neyse şimdiden sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemciyi sadece 3.00 GHZ olduguna bakarak seçmişsin büyük ihtimalle ama o işlemci cok eski bir işlemci.
GT 1030 la kesinlikle dar bogaz yapacaktır. 130 TL ye dogru düzgün hem işlemci hem anakart alamazsın.

Yapar büyük ihtimal. Bu bütçeye kullanılmamış anakart ve işlemci alman mümkün değil. Minimum X4 950 ve A320M tabanlı sisteme geçmelisin.

Yapar büyük ihtimal. Bu bütçeye kullanılmamış anakart ve işlemci alman mümkün değil. Minimum X4 950 ve A320M tabanlı sisteme geçmelisin.

Bu işlemciyide bir kişi GT 1030 lu sistem diye videosunu çekmiş ve oyunu oynarken denemiş ordan görüp yazdım akıcı oynuyordu

Dostum para biriktirip Pentium G4560 al derim. GTX 1050 Ti bile taksan rahatça besler. Zaten 270-300 TL arası bir fiyatı var bu işlemcinin. ;)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı