GT 1030 G-Sync desteği var mı?

larch

Decapat
Daha fazla  
Dostlar selam. Elimde ASUS model GT 1030 2 GB ekran kartı var. Şu anda ekran kartı yükseltmesi yapabilecek bütçem yok. Valorant oynuyorum, işlemcim ile hafif darboğaz yapıyor, oyuna aman aman bir etkisi yok ama yine de rahatsız ediyor (Intel Xeon E4 2640 işlemcim).

G-Sync destekli bir monitörüm var elimde, 200 Hz. Eğer GT 1030 G-Sync destekliyorsa DP kablosu alacağım. Gözle görülür bir etkisi olur mu, varsa öyle bir özellik? Cevaplarsanız sevinirim.

Dostlar selam. Elimde ASUS model GT 1030 2 GB ekran kartı var. Şu anda ekran kartı yükseltmesi yapabilecek bütçem yok. Valorant oynuyorum, işlemcim ile hafif darboğaz yapıyor, oyuna aman aman bir etkisi yok ama yine de rahatsız ediyor (Intel Xeon E4 2640 işlemcim).

G-Sync destekli bir monitörüm var elimde, 200 Hz. Eğer GT 1030 G-Sync destekliyorsa DP kablosu alacağım. Gözle görülür bir etkisi olur mu, varsa öyle bir özellik? Cevaplarsanız sevinirim.
G-Sync desteği mevcut GT 1030 için:

Etkisi varmı derseniz: Anlık olarak aldığınız FPS'i, monitörün Hz'si ile eşitliyor. Mesela normalde 200Hz olan monitör siz 100FPS alıyorsunuz diye 100Hz'e düşüyor, o şekilde durmadan değişen bir yenileme hızına sahip olmakta. Performans olarak etkisi bulunmamakta, sadece görüntüden ibaret bir etki var. Yırtılmalar önlenmiş oluyor.

DP kablosu ile FreeSync monitörde G-Sync özelliğini kullanabilirsiniz.

G-Sync desteği mevcut GT 1030 için:

Etkisi var mı derseniz: Anlık olarak aldığınız FPS'i, monitörün Hz'si ile eşitliyor. Mesela normalde 200Hz olan monitör siz 100FPS alıyorsunuz diye 100Hz'e düşüyor, o şekilde durmadan değişen bir yenileme hızına sahip olmakta. Performans olarak etkisi bulunmamakta, sadece görüntüden ibaret bir etki var. Yırtılmalar önlenmiş oluyor.

160-200 arasında değişken FPS değerleri aliyorum. Özelliği açtığımda 165'e sabitlememi tavsiye eder misiniz yoksa olduğu gibi kalsın mi?

160-200 arasında değişken FPS değerleri aliyorum. Özelliği açtığımda 165'e sabitlememi tavsiye eder misiniz yoksa olduğu gibi kalsın mi?
Sabitleme yaparsanız özelliğin anlamı kalmaz. O zaten otomatik olarak kaç FPS alıyorsanız o değere inip, çıkacak.

Sabitleme yaparsanız özelliğin anlamı kalmaz. O zaten otomatik olarak kaç FPS alıyorsanız o değere inip, çıkacak.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. Bir de dönüştürücü ile kullansam kabloyu bir sıkıntı olmaz değil mi? Çünkü kart üzerinde DP girişi yok DP to HDMI dönüştürücü ile kullanacağım.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. Bir de dönüştürücü ile kullansam kabloyu bir sıkıntı olmaz değil mi? Çünkü kart üzerinde DP girişi yok DP to HDMI dönüştürücü ile kullanacağım.
İnternetten baktığım kadarıyla işin içine HDMI girecekse 2.1 ve üstü sürüm olması lazımmış. GT 1030'da 2.0 destekliyor.

HDMI kablosu değil hocam yine DP kablosu kullanacağım lakin aparat ile kart üzerinde DP uyumlu giriş yok çünkü HDMI çıkışına cevirecegim. Olmaz mı dersiniz?
Bir tarafı HDMI olduğu için gene sıkıntı oluyor işte. DP to DP olsa sıkıntı yoktu.
Araştırdığım kadarıyla olmuyor ne yazıkki, zaten çokta muhim bir özellik değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı