Çözüldü GT 1030 GTAV Kaplamalar geç yükleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 8.1

RaZe.

Centipat
Sistemim:
I2Duo E7400 2.80GHz-GT1030-8 GB RAM.

Sosyalde açılan 10 milyonuncu "Kaplama" konusu belki de :). YouTube'da sömürmediğim video kalmadı. Artık illallah ettim şu sorundan, bakmadığım, denemediğim bir şey kalmadı. HDD'de bir problem yok. 5-10FPS oynayıp sildiğim WD1'de bile böyle bir sorun yokken Neden GTAV? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim, iyi sosyaller.

ÖNEMLİ BİR NOT: Lütfen SSD kullanın, Windows 10 kurun gibi cevaplarla geçmezseniz sevinirim.

SSD alacak param yok, Windows 10'da kurduğumda "SSD olmamasından" dolayı çok yavaştı 8.1 döndüm.

Çözüm
Deneyip dönüş yapacağım.

Nasıl açılır o ayar bu videoda gösteriliyor:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Orada 0 bilmem ne yazan kısım 1'den yüksek olmalı. 0 değerinin altında olursa bu sefer tam tersi olur, 1080'in yarısında oynarsınız (540P).
İzlediğim bir yayıncının aynı sorunu vardı kaplamalar yüklenmediği için yerin altına falan geçiyordu SSD aldıktan sonra düzeldi.
Linç yememek için eklemedim ancak hiza edeyim, Ben bu oyunu ücretsiz verilmeden yaklaşık 4-5 ay önce aynı HDD aynı işlemci ve farklı ekran kartı (HD4800 Series) ile illegal yollar ile oynadım. Ve genel anlamda bir sorun yoktu. HDD değerlerim de o zaman ki ile hemen hemen aynı.

RAM yetersizliği (sizin sisteminizde mümkün değil), VRAM yetersizliğinden veya CPU/GPU yetersiz gelince oluyor bu sorun. Eğer ayarları çok açtıysanız ve VRAM sınırını geçtiyseniz bu sorun ortaya çıkabilir, ayarları düşürün. CPU yetersiz sisteminizde ve oyunun minimum sistem gereksinimlerinin altında. Mümkünse Quad bir işlemciye terfi edin. Sorun yüksek ihtimal çözülecektir.

Linç yememek için eklemedim ancak hiza edeyim, Ben bu oyunu ücretsiz verilmeden yaklaşık 4-5 ay önce aynı HDD aynı işlemci ve farklı ekran kartı (HD4800 Series) ile illegal yollar ile oynadım. Ve genel anlamda bir sorun yoktu. HDD değerlerim de o zaman ki ile hemen hemen aynı.
Peki kaplama yüklenmeme sorunu online da mı oluyor?

RAM yetersizliği (sizin sisteminizde mümkün değil), VRAM yetersizliğinden veya CPU/GPU yetersiz gelince oluyor bu sorun. Eğer ayarları çok açtıysanız ve VRAM sınırını geçtiyseniz bu sorun ortaya çıkabilir, ayarları düşürün. CPU yetersiz sisteminizde ve oyunun minimum sistem gereksinimlerinin altında. Mümkünse Quad bir işlemciye terfi edin. Sorun yüksek ihtimal çözülecektir.
GPU yetersiz değil. 2GB VRAM'in 1475MB'sini kullanıyor oyun.

RAM yetersizliği zaten yok.

Sevgili ve değerli Anakartım Quad işlemci desteklemiyor :).

Oyun ayarlarını düşürdükçe yük işlemciye bindiğinden dolayı oyunun Allah belasını veriyor.
Peki kaplama yüklenmeme sorunu online da mı oluyor?
Hem online Hem offline. Ara sıra olsa bir şey demeyeceğim ancak oldu mu tam oluyor Allahın cezası, Bir de klasik hız yapınca falan değil. Normal stabil bir hızda giderken de bir anda kaybolabiliyor.

CPU yetersiz gelince yapacak pek bir şey yok maalesef :( Anakartınız Quad desteklemiyor demişsiniz o da üzücü :( O zaman GPU'ya çok çok yük bindirmeye çalışın, evet FPS düşecektir ama oyunu GTA 3 kıvamında oynamaktan iyiydir.

Mesela AA açabilirsiniz veya Advanced Graphics'den ayarlar açabilirsiniz. Mesela orada Frame Scaling mode var onu 1 değerinden daha yukarıya çekebilirsiniz. Bu mesela 1080P monitörünüz varsa 2X yaparsanız 2 katı çözünürlük ile oynarsınız. Yani 2K'da. Bu sayede yük biner GPU'ya ve sorun bir nevi azalır.

CPU yetersiz gelince yapacak pek bir şey yok maalesef :( Anakartınız Quad desteklemiyor demişsiniz o da üzücü :( O zaman GPU'ya çok çok yük bindirmeye çalışın, evet FPS düşecektir ama oyunu GTA 3 kıvamında oynamaktan iyiydir.

Mesela AA açabilirsiniz veya Advanced Graphics'den ayarlar açabilirsiniz. Mesela orada Frame Scaling mode var onu 1 değerinden daha yukarıya çekebilirsiniz. Bu mesela 1080P monitörünüz varsa 2X yaparsanız 2 katı çözünürlük ile oynarsınız. Yani 2K'da. Bu sayede yük biner GPU'ya ve sorun bir nevi azalır.
Deneyip dönüş yapacağım.

Deneyip dönüş yapacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Orada 0 bilmem ne yazan kısım 1'den yüksek olmalı. 0 değerinin altında olursa bu sefer tam tersi olur, 1080'in yarısında oynarsınız (540P).

Çözüm

Frame scaling Mode'u 2/1 yapıp bazı ayarları düşürdüm, birkaç binanın hafifte olsa geç yüklenmesi dışında sorun kalmadı. Teşekkürler :).

Sırada ki çılgınlığım her şeyi Low yapıp FPS Mode'u 5/2 yapmak :D.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı