Merhaba arkadaşlar. Witcher 3 oynarken 720p en düşük ayarlarda 30 FPS alıyorum ama neredeyse aynı sistem gereksinimleri isteyen Metal Gear Solid V oyununu oynadığımda 1080p'de 40-60 FPS arası alıyorum. Nasıl düzeltebilirim bu durumu?
Hocam sürekli sabit 30 FPS alıyorsanız bir ihtimal FPS kilidini açmış olabilirsiniz(şimdi baktım oynanış videolarına 1030 ile genel 30-35 FPS arası almış normal yani). Ama o oyun ne yazık ki sorunlu, ilk hali daha berbattı.
Hocam sürekli sabit 30 FPS alıyorsanız bir ihtimal FPS kilidini açmış olabilirsiniz(şimdi baktım oynanış videolarına 1030 ile genel 30-35 FPS arası almış normal yani). Ama o oyun ne yazık ki sorunlu, ilk hali daha berbattı.
Hocam şöyle bir şey var benim eski sistem de de aynı ekran kartım vardı i5 4690 ve 12 GB RAM ile birlikte. Şimdi Ryzen 5 3600 16 GB RAM ile hiç fps artışı olmadı. Eski sistemle de 30 FPS civarı alıyordum hala aynı alıyorum. Diğer oyunların hepsinde bayağı performans artışı yaşadım. Bir tek Witcher 3 aynı kaldı ve Witcher'dan daha ağır oyunlar da oynuyorum yani. Anlamadım hocam nasıl olabiliyor bu?
Hocam oyunun çıkış tarihinden sonra çıkan ve güçlü olan kartlar bile oyundan 60 FPS almak için yırtınıyor. Tüm forumları araştırabilirsiniz o oyun rakiplerine göre ciddi şekilde optimizasyon problemli.
Hocam oyunun çıkış tarihinden sonra çıkan ve güçlü olan kartlar bile oyundan 60 FPS almak için yırtınıyor. Tüm forumları araştırabilirsiniz o oyun rakiplerine göre ciddi şekilde optimizasyon problemli.
Gelen patchler ile baya düzeltildi o. GT1030 düşük bir kart ve o kartın ederi 768P yada 900P'dir.
Aslında birnevi o kart 750Ti'dan da düşük olup 720P yada 1080P'de oynatsın yeter mantığında çıkartıldı. 30FPS alması doğal yani.