GT 1030 kasıyor ve donuyor

yunus19

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar;

Geçenlerde forumda ekran kartı tavsiyesi istemiştim tavsiyeler ve benim de kafama yatan yeni ekran kartı aldım: MSI Aero ITX 2 GB 1030 fakat ekran kartını taktıgım zaman bilgisayar masaüstünde vs. kasmaya ve donmaya başladı. Format attım, driverleri güncelledim ama nafile. Görev yöneticisinin performans kısmından baktıgım zaman çok fazla bellek kullandıgını görüyorum. Ekran kartı takılmadan önce boşta masaüstünde 600 700 MB kullanırken şu anda 1.50-1.70 GB'lar kullanıyor. Neden olur? Ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistemim.
İşlemci: Intel(r) Pentium(r) D CPU 2.80GHz.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 6200 turbocache(tm) 256, 0 MB. A güncellendi MSI Aero ITX 2 GB 1030.
RAM: 2 GB (sanırım DDR2)
Anakart: 775I945GZ.

Hocam ben ilk olarak RAM'den şüphelendim dahili ekran kartınız varsa bir miktar RAM kullanıyor ve o daha da kasma ve takılmaya sebebiyet veriyor RAM'lerinizi 8 veya 16 GB yapmanızı öneririm.

RAM yükseltmek bende istiyorum fakat anakartımın webden özelliklerine baktıgım zaman 2 GB destekledigi yazıyor ben yine 4 GB'lık RAM alsam çalıştırmasında sıkıntı yine olacak büyük ihtimalle.

DDR2 2GB RAM var ise aslında normal gibi gözüküyor, üstteki arkadaşın dediği gibi yapmanızı yani RAM'lerinizi yükseltmenizi öneririm.

Hocam senin her şeyi değiştirmen gerekir o işlemci bayağı eski bir işlemci RAM'de yetersiz işlemci için anakart değişmen lazım onu da komple değişirsin yani.

Aşağıdaki rehbere göre Aida64 raporu paylaşın. Ayrıca Driver Booster vb. yazılımlar kullanıyor musunuz?

Raporu hemen paylaşmaya çalışacagım ve evet Driver Booster kullandım drivleri güncellemek için fakan ekran kartının kini programdan degil formattan sonra kendi sistesinden kurdum.

O zaman temiz kurulum yapın. Hiç raporla uğraşmayın bile. Ve bir daha o tarz uygulamalara bulaşmayın derim.

Dostum o ekran kartının o işlemci ile %20'sini falan kullanırsın yani sana öyle söyleyeyim desteklediği en iyi işlemci e 4700 Letgo'da bulabilirsin 20-30 TL'ye bir de 2 GB RAM al en azından internette falan donma yapmaz LoL falanda oynarsın düşük ayarlarda minik bir lagla tabi ki sana kalmış arkadaşların dediği gibi bu arada 32 Bit bir format atın program yerine Windows Update açıp oradan güncelleseniz daha iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…