GT 1030 Model Önerisi

Bütçe
900 TL
Söylendiği gibi GDDR5 olmalı kesinlikle. Fan olmasa da olur. Eğer sıcaklıklar yüksek olursa (70-75'in üstü) ekran kartının altına 8 cm'lik molex bağlantılı bir fan yerleştirip en az 8-10 derece düşüş sağlayabilirsiniz.
Evet, GDDR5'e önem vereceğim, marka konusunda genellikle ASUS veya MSI olan pasif soğutmalı modelleri görebildim. Fanlı olmasını istememin bir sebebi eski HD 3450 ekran kartımı boşta 80 derece olduğu için altına fan koyarak kullanıyordum ve iğrenç bir görüntü oluşuyordu. GIGABYTE marka büyük fanlı bir model de gördüm. Ama 1000 TL idi. Pasif soğutmalardan birini mi yoksa onu mu alsam kararsız kaldım. Açıkçası artık fan koymak istemiyorum kartın altına. Pasif soğutma çok problem yaratır mı? Kasa kapağı açık kullanıyorum.

Evet, GDDR5'e önem vereceğim, marka konusunda genellikle ASUS veya MSI olan pasif soğutmalı modelleri görebildim. Fanlı olmasını istememin bir sebebi eski HD 3450 ekran kartımı boşta 80 derece olduğu için altına fan koyarak kullanıyordum ve iğrenç bir görüntü oluşuyordu. GIGABYTE marka büyük fanlı bir model de gördüm. Ama 1000 TL idi. Pasif soğutmalardan birini mi yoksa onu mu alsam kararsız kaldım. Açıkçası artık fan koymak istemiyorum kartın altına. Pasif soğutma çok problem yaratır mı? Kasa kapağı açık kullanıyorum.
İlgili yönteme aşinasınız yani. Evet, görüntü yönünden iyi olmuyor ancak eski bir sistemde kasa içi estetik birinci öncelik olmamalı diyecektim ki kasa kapağı açık şekilde kullanıyormuşsunuz. Böyle bir durumda pasif soğutmalı kartın altına fan koymak şart. Çünkü ben de dahil olmak üzere diğer kullanıcıların; fanlı modelin şart olmadığı, pasif soğutmanın yeterli olacağı şeklindeki yorumları, kasa içi akışın olduğu varsayılarak yapılmıştır. Benim için bu kasa içi akış, sadece bir adet 12 cm'lik bir egzoz fanıdır ki bu fan, kapak kapatıldığında 5-10 derece düşüş sağlar. Eğer kapağı kapatmayacaksanız pasif soğutmayla 75 derecelerin üstü kaçınılmaz olur, bence.

İlgili yönteme aşinasınız yani. Evet, görüntü yönünden iyi olmuyor ancak eski bir sistemde kasa içi estetik birinci öncelik olmamalı diyecektim ki kasa kapağı açık şekilde kullanıyormuşsunuz. Böyle bir durumda pasif soğutmalı kartın altına fan koymak şart. Çünkü ben de dahil olmak üzere diğer kullanıcıların; fanlı modelin şart olmadığı, pasif soğutmanın yeterli olacağı şeklindeki yorumları, kasa içi akışın olduğu varsayılarak yapılmıştır. Benim için bu kasa içi akış, sadece bir adet 12 cm'lik bir egzoz fanıdır ki bu fan, kapak kapatıldığında 5-10 derece düşüş sağlar. Eğer kapağı kapatmayacaksanız pasif soğutmayla 75 derecelerin üstü kaçınılmaz olur, bence.
Kuzenimde de pasif soğutma bir GT 1030 var ASUS marka. 80 derecenin üstünü görmüyor, o da aynı şekilde kapak açık kullanıyor. Eğer sıcaklık sorunu yaşarsam daha önce açtığım bir konuda öneri olarak gelen ışıklı bir fanı altına koyarak görsel olarak kötü görüntü oluşturmadan soğutmaya çare bulabilirim.

Ayrıca görseldeki GT 1030 modelinde kronik herhangi bir sorun var mıdır?
1649023960209.png

GT 1030 almayı planlıyorum birkaç aya. 2. el alacağım. Sizce hangi modeli tercih etmeliyim? Fanlı veya pasif soğutma hangisini önerirsiniz? Ayrıca 2. alacağım için önerdiğiniz modellerin ilan linklerini de paylaşırsanız çok iyi olur. En fazla 900 TL civarı verebilirim sanırım.
Asus modelini kullanıyorum 60 derecenin üstüne çıkmıyor.

GDDR5 ve mümkünse fanlı bir model almakta fayda var. Pasif soğutucular ses anlamında çok avantajlı olsa da soğutma performansında sınıfta kalabiliyorlar.
Anlayabildiğim kadarı ile pasif soğutma yeter diyor çoğu kişi. Eğer ki yetmezse altına fan koyacağız artık. Peki üstte bıraktığım MSI marka olan modelde herhangi bir kronik sorun var mıdır? Bilginiz var ise paylaşırsanız sevinirim.

Anlayabildiğim kadarı ile pasif soğutma yeter diyor çoğu kişi. Eğer ki yetmezse altına fan koyacağız artık. Peki üstte bıraktığım MSI marka olan modelde herhangi bir kronik sorun var mıdır? Bilginiz var ise paylaşırsanız sevinirim.
Sonradan fan eklemek ciddi miktarda toz birikmesine sebep oluyor bizzat deneyimledim.

GT 1030 gibi bir kart için pasif yeterli olabilir fakat ilerleyen zamanlarda bu değişebilir. Pasif soğutma aynı zamanda az miktarda dahi olsa yapılacak OC işlemini kısıtlayacaktır. Ayrıca çok uzun saatler boyunca yük altında kullanımlarda yine pasif soğutma yetersiz gelebilir.

Attığınız modelde herhangi bir kronik sorun olduğuna dair bir bilgiye rastlamadım daha önce fakat karşılaşmamış da olabilirim. Modeli YouTube veya Reddit üzerinde de aratarak kronik sorunlarına bakabilirsiniz genelde bu platformlarda paylaşılır kronik sorunlar.

Attığınız modelde herhangi bir kronik sorun olduğuna dair bir bilgiye rastlamadım daha önce fakat karşılaşmamış da olabilirim. Modeli YouTube veya Reddit üzerinde de aratarak kronik sorunlarına bakabilirsiniz genelde bu platformlarda paylaşılır kronik sorunlar.
Sanırım bir kronik sorunu yok. Aslında böyle bir düşüncem de yoktu ama geçen o modele ait bozuk GT 1030 ilanı görmüştüm. Yep yeni kart nasıl bozulabilir, benim 10 yıllık kartlar bile bozulmadı diye içime şüphe düştüydü. Sanırım 1000'de bir olabilecek teknolojinin kusurlarından birisi o kişinin başına gelmiş. Zaten sorun çıkarsa param güvende ile alacağım için iade imkanım olur diye düşünüyorum.
ASUS GeForce GT 1030 GDDR5 2 GB.
Eki Görüntüle 1349892
Bundan kuzenimde var, kasanın içinde soğutması biraz kaba duruyor diye fazla sıcak bakmadım. Fakat yine de göz önünde bulundurduklarım arasında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı