GT 1030 Oyunlarda düşük FPS sorunu

Yakın zamanda bir ekran kartı değişimine gittim ve GT1030 aldım.

İlk kullandığım zamanlarda FPS normalken bir süre sonra oyunlarda FPS düşüşü yaşadım.

Örnek olarak League of Legends'da yüksek ayarlarda 80-120 FPS alırken şimdi 15 FPS'e kadar düşüyor. Sistemim:

Ekran kartı: GT 1030

İşlemci: Core 2 quad Q9300

RAM: 4GB

Son düzenleyen: Moderatör:
BU muhtemelen yazılımsal sorun. 100 FPS ortalamasından 15 FPS ortalamasına düşmek için çok ciddi ısı proğlemi olmalıdır ki, sanmıyorum bu denli bir sorun olsun. Yazılım yada HDD.

Ekran kartına ve ya oyuna bir güncelleme falan geldiyse yazılımsal bir problem olabilir ki büyük ihtimalle öyledir. Başka oyunlarda da devam ediyor mu bu durum? Eğer başka oyunlarda da devam ediyorsa DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp yeniden kurun. Yok sadece League of Legends'da oluyorsa belki oyunla alakalıdır, yakında düzeltirler gibi geliyor.

Öncelikle ekran kartı sürücüm güncel değil ve diğer oyunlarda da bu sorun (çok hafif oyunlarda) ve işlemci kullanımı %15 oluyor.
Ayrıca Daha önce kullandığım ekran kartı HD 4800 idi bu ekran kartı ile bir sorun yoktu.

Eski ekran kartının sürücülerini DDU ile kaldırdın mı? Kaldırmadıysan kaldır. Daha sonra yine DDU ile Nvidia sürücülerini de kaldır. Ardından güncel GT 1030 sürücüsünü internetten indirip kur. Büyük ihtimalle sorunun çözülecektir.

Tabiki bu da bir ihtimal ama mantıklı olan farklı bir sistemde kartı denemektir.Aynı sorun devam ederse sorun ekran kartına bağlı kalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…