GT 1030 R9 3900X sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

abaayyy

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Matematik Öğr.
RAM
G.Skill F4-3600C16-18GTZNC DDR4 CL=16 3600 MHz 4x8 GB
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro
Ekran kartı
GeForce GT 1030
Anakart
Asus Rog Strix X570-E Gaming
İşlemci
AMD Ryzen 9 3900X
Merhaba;
Bir gün sonra sınavım var ve sınavım bilgisayar üzerinden uygulamalı olacak. Birkaç gündür sürekli mavi ekran almaya başladım. Minidump dosyasını paylaşıyorum yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Sağlıklı günler dilerim.
minidump

Merhaba, öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. En son aldığım mavi ekran hatasını, daha önce paylaşımını yatığım minidump klasörünün içerisine upload ettim. Son aldığım mavi ekran dün geceydi. Hepsi ilk mesajımdaki paylaşımın içerisinde mevcut. RAM testini XMP açık ve kapalı olacak şekilde iki türlü de yaptım. Aklımda tek bir şüphe kaldı. Google Chrome web tarayıcısından şüpheleniyorum.
*Bu hata grafik sürücüsü hatası dxdiag kernel hatası

**Öncelikle gt1030 ekran kartının sürücüsünü indir
Sürücüleri Yükle | NVIDIA Buradan ulaşabilirsin (ayrıca alta attım fotoğraf olarak)

***DDU ile ekran kartını sil (Ekran kartı , Ekran kartının ses sürücüsü ve physx yazılımı dahil)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodan ddu nun nasıl tam anlamıyla kullanılabileceğini öğrenebilirsin

****Ardından indirdiğin grafik sürücüsünü çalıştır ve ÖZEL YÜKLEME seçeneklerinden
-Ekran kartı sürücüsü İŞARETLE (zaten zorla işaretlettirir ek bir şey yapmana gerk yok)
-Physx yazılımı İŞARETLE
-HD Ses sürücüsü İŞARETLEME
-Yani demem o ki HD ses sürücüsü haric her şeyi işaretle kesinlikle ses sürücüsünü kurma , zaten anakartının ses sürücüsü var , ikisi nadir de olsa çakışıp mavi ekranlara sebebiyet verebiliyor burada da olduğu gibi

Yüklemeyi tamamladıktan sonra bilgisayarını kapatıp aç ve Ccleaner'ı indir , attığım görseldeki adımları izle tekrar kapatıp aç muhtemelen artık bilgisayarın mavi ekran hatası vermeyecektir
+++Özür dilerim dump dosyalarını yeni gördüm ,
em018k_64.dll: bu nedir? ve nasıl kaldırılacağı (Çözüldü)
Bu em018k_64.dll her sorunun altından çıkıyor bu dll de eset e ait sanırım
Eset i de komple kaldır bu dll i de kaldır linkini attım

Dosya Ekleri

• 1645121262217.png
    1645121262217.png
    239,9 KB · Görüntüleme: 36
  • asd.png
    asd.png
    212,1 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular