GT 1030 sistemde coil whine oluyor

Katılım
29 Aralık 2018
Mesajlar
1.236
Makaleler
6
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemimde birkaç gündür, arka USB portlarının bazıları çalışmıyordu, anakartın vidaları eksik olduğu için soğutmadan dolayı kasıntı yaptığını düşündüm kasadan çıkardım, ve uzay montaj şeklinde masama kurdum, şu an sistem gayet güzel çalışıyor diye düşünürken oyun oynamak istedim ve sonuç ekran kartının oradan belirgin bir tiz ses geliyor, sizce hangi parçadan olabilir, çözümü zararı var mıdır? Önerileriniz neler?
AMD Ryzen 3 1200 AF N11-elmacık,dan aldım, 2 hafta oldu.
MSI A320A-PRO Hepsiburada'dan aldım, 2 hafta oldu.
HyperX 8 GB DDR4 2400MHz RAM ikinci el aldım, 2 hafta oldu.
MSI Aero ITX GT1030 GDDR5 2019 Mart ayında aldım.
Zalman ZM500LXIı 2020 Mart gibi almıştım sanırım.
Aldığım tarihleri yazma sebebim belki kullanımdan dolayıdır diye.

Ses PCI-e slotunun oradan geliyor, çevresinde ki bobinlerden ya da köprüden kaynaklı da olabilir mi?
Kulaklığın da sol tarafından değişik bir ses geliyor, telefonda böyle bir şey yok, anakarta takınca geliyor.
(Hat girişinde ki hoparlörü çıkarınca düzeldi ama hala anakart tarafından oyuna girine ses geliyor.
 
Son düzenleme:
Coil whine zararı yok diye biliyorum bobinlerin değişmesi ile düzelir düzeltmek istiyorsanız baştan aşağı yenilenmesi gerekir.
Zararı olduğu için değil, ben böyle şeylere çok takılıyorum, eğer varsa garantiye göndereceğim. (Garantisi olanları tabii.)
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı