GT 1030 sisteme 300W PSU yeter mi?

Siz önermem demişsiniz ben ise önermeden ziyade anakartin tek slotta 8 GB RAM desteklemiyecegini yani boyle bir ihtimali göz önünde bulundurmaması gerektiğini söyledim.Tabi emin olmadığımı belirtmiştim.
Dostum acil de aen
Hocam RAM belleği Dual channel kullanabilmek için RAM'in CL'i, MHz'i aynı olmalı ki birbiriyle eşleşsin bu ufak detayı Google amcaya sorarak öğrenebilirsin şuan biraz acelem var, istersen yarım saate anlatabilirim.
Biosta Ram mhzsi ile ilgili bi ayar görmüştüm 800 ve auto vardı ama clyi bilmiyorum isterseniz anlatabilirsiniz

Dostum acil de aen

Biosta Ram mhzsi ile ilgili bi ayar görmüştüm 800 ve auto vardı ama clyi bilmiyorum isterseniz anlatabilirsiniz
Alacağınız RAM'lerin frekans ve zamanlama değerleri tuttuğu sürece farklı model olsalar bile "Dual Channel" olarak çalışabilirler.

Dostum o konuda hiçbir fikrim yok, fakat ayarlar diye düşünüyorum, yine de bir denemen gerekebilir.

Yani şimdi Auto yapsam orayı o kendi ayarlarmı yoksa 4gb olanıda benmi 800 yapcam 800 ayarı yoksa ne olur çalışmazmı
Normalde yüksek hızda olan RAM düşük frekanslı RAM ile ayni frekansda calisir.Yalnız bazen sorun olabiliyor mesela mavi ekran gibi eğer 2GB RAM var ise elinde 4 GB alip denemenizi tavsiye ederim.Bir problem olur ise 2GB çıkarıp bir 4GB eklersiniz.Eğer 2GB olan RAM'i yeni alacaksanız tavsiye etmem.Sorun yaşayabilirsiniz.

Normalde yüksek hızda olan RAM düşük frekanslı RAM ile ayni frekansda calisir.Yalnız bazen sorun olabiliyor mesela mavi ekran gibi eğer 2GB RAM var ise elinde 4 GB alip denemenizi tavsiye ederim.Bir problem olur ise 2GB çıkarıp bir 4GB eklersiniz.Eğer 2GB olan RAM'i yeni alacaksanız tavsiye etmem.Sorun yaşayabilirsiniz.
Pekala dostum. Teşekkürler. Bende 3 gb ram var 2+1. 2+4 yapıcaktım yeni almayacağım.

Oncelikle merhaba . İlk olarak Sisteminizin fazla guc cekecegini sanmiyorum. O yuzden elinizde psu ile deneyin derim. Eger sikinti yasarsaniz o zaman alirsiniz. İkinci olarak ram konusunda ddr3 olup da 800 mhz ram oldugunu sanmiyorum. Aldiginiz ram'a ve sisteminize iyi bakin. Ek olarak ramlerin mhz ini manuel olarak dusuk olana, calismaz sa onunda bir dusugune ayarladiginiz taktirde sikinti yasamazsiniz... Kolay gelsin.

Oncelikle merhaba . İlk olarak Sisteminizin fazla guc cekecegini sanmiyorum. O yuzden elinizde psu ile deneyin derim. Eger sikinti yasarsaniz o zaman alirsiniz. İkinci olarak ram konusunda ddr3 olup da 800 mhz ram oldugunu sanmiyorum. Aldiginiz ram'a ve sisteminize iyi bakin. Ek olarak ramlerin mhz ini manuel olarak dusuk olana, calismaz sa onunda bir dusugune ayarladiginiz taktirde sikinti yasamazsiniz... Kolay gelsin.
Aleyküm selam kardeşim. Ram ddr3. Biosta Mhz değiştirme yerinde sadece Auto ve 800 var. Daha üstü veya altı yok sadece Auto ve 800 Mhz.

Aleyküm selam kardeşim. Ram ddr3. Biosta Mhz değiştirme yerinde sadece Auto ve 800 var. Daha üstü veya altı yok sadece Auto ve 800 Mhz.
Yuksek ihtimalle vardir detayli ayar kisminda filan... Bulamadiysan bile 800 u secebilirsin. Onemli olan dusuk mhz e esitlemen ki dusuk mhz ramin yuksek olana yetismeye calisirken mavi ekran gibi hatalar vermesin...

Hocam ne yaptınız? 400W 80+ bir PSU çok fazla bu sisteme 300W yeterlidir.

300W yeterli derken o 300W 'dan bahsetmiyorum 12V'dan en az 18A değeri olsun.
Bu olurmu ?

Dosya Ekleri

• orca-image-1654891063.jpeg
    orca-image-1654891063.jpeg
    43,3 KB · Görüntüleme: 77
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı