GT 1030 tüm oyunlarda kasıyor

Berdan_00

Centipat
Yer
\_WARNING_/
Daha fazla  
17 ile 10 FPS alıyorum bütün oyunlarda kasma sorunu düşük ayarlarda.

NVIDIA Driver kurdum.
Bilgisayara format atım.
Steam silip baştan yükledim.
NVIDIA eski Driver'ları bile kurdum hala aynı FPS.
FPS_MAX 0 veya 999 yaptım.

Sistemimde olan parçalar.
Ekran kartı NVIDIA GeForce GT 1030.
İşlemci AMD Athlon X2 250 3.0 GHz.
RAM 6 GB 1333 MHz.
HDD 1TB.
Güç kaynağı 300W.

Not: Rica ediyorum darboğaz sorunu var demeyin işlemci oyunlar 60 70 civarları.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG4.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG4.PNG
    526,5 KB · Görüntüleme: 212
  • Ekran Alıntısı.PNG3.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG3.PNG
    453,3 KB · Görüntüleme: 159
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    230,8 KB · Görüntüleme: 134
  • Ekran Alıntısı.PNG6.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG6.PNG
    592 KB · Görüntüleme: 115
  • Ekran Alıntısı.PNG1.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG1.PNG
    566,6 KB · Görüntüleme: 124

NVIDIA Driver kurdum.
Bilgisayara format atım.

RAM 6 GB 1333 MHz.
HDD 1TB.
Güç kaynağı 300W.

Hocam aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcı sekmesinin ekran görüntüsünü koyar mısın?

Önceki Windows sürümüne dönün. 2004 sürümünü pek tavsiye etmiyorum. 2-4-6-8 GB boyutunda bu aralarda eğer bütçeniz varsa RAM takın. FPS Max 50-60 civarı falan yapın. SSD takabilirsiniz bir sürü sorun olabilir sıcaklık yüksek ise olabilir MSI Afterburner'dan atabilirsiniz, kasayı temizleyin termal macun vs şeyleri bakımını yapın. İşlemci darboğaz da olabilir işlemci kötü gibi gözüküyor değiştirebilirsiniz bütün çözümleri yazdım bunları deneyin, formatta atabilirsiniz ek olarak. Ve HD Tune ile bad sector taraması yap. Bir sürü çözüm var bu dediklerimi yap fotoları at HD Tune bad sector taramasını ve MSI Afterburner'dan sıcaklığı.

NVIDIA Driver kurdum.
Bilgisayara format atım.

RAM 6 GB 1333 MHz.
HDD 1TB.
Güç kaynağı 300W.

Güç kaynağınız anonim olduğu için 300 değil de maximum 200W kadar anca veriyordur bununda ne kadarını sağlık veriyor bileyemeyiz. Ekran kartı yeterli gücü alamadığı için kasma yapıyor olabilir. Bu sorun önceden olmamışsa büyük ihtimal PSU'nun vadesi dolmuş olabilir. Başka bir PSU ile denemenizi öneririm.
Önceki Windows sürümüne dönün. 2004 sürümünü pek tavsiye etmiyorum. 2-4-6-8 GB boyutunda bu aralarda eğer bütçeniz varsa RAM takın. FPS Max 50-60 civarı falan yapın. SSD takabilirsiniz bir sürü sorun olabilir sıcaklık yüksek ise olabilir MSI Afterburner'dan atabilirsiniz, kasayı temizleyin termal macun vs şeyleri bakımını yapın. İşlemci darboğaz da olabilir işlemci kötü gibi gözüküyor değiştirebilirsiniz bütün çözümleri yazdım bunları deneyin, formatta atabilirsiniz ek olarak. Ve HD Tune ile bad sector taraması yap. Bir sürü çözüm var bu dediklerimi yap fotoları at HD Tune bad sector taramasını ve MSI Afterburner'dan sıcaklığı.

İşlemci ile darboğaz yaşayacağını sanmıyorum. Ben 1050 Ti kullanıyorum i3 2100 ile bir sorun yaşamıyorum CS:GO Valorant gibi oyunlarda.

İşlemci ısınmadan da dar boğaz yapabiliyor. Ancak 70 gibi değerlerde kalmaz daha da yükselir sonrasında.
Çözünürlük etkili olabilir, ekran kartı ile işlemci arasında bir dengesizlik var gibi gözüküyor. Çözünürlük düşükken grafik ayarları düşükken bir bakın ve yüksekken değerlere bir bakın hangisinden kaynaklı o zaman anlaşılabilir.

Son düzenleme:
İşlemci ısınmadan da darboğaz yapabiliyor. Ancak 78 gibi değerlerde kalmaz daha da yükselir sonrasında.
Çözünürlük etkili olabilir, ekran kartı ile işlemci arasında bir dengesizlik var gibi gözüküyor. Çözünürlük düşükken grafik ayarları düşükken bir bakın ve yüksekken değerlere bir bakın hangisinden kaynaklı o zaman anlaşılabilir.

Grafikleri çok kısarsa da darboğaz yapar değil mi? Ekran kartı kullanımı düştüğü için işlemci çalışma % si artacaktır bu durumu dengelemek için. Yanlışsam düzeltin lütfen.

Grafikleri çok kısarsa da darboğaz yapar değil mi? Ekran kartı kullanımı düştüğü için işlemci çalışma % si artacaktır bu durumu dengelemek için. Yanlışsam düzeltin lütfen.

Grafikler kısarsa, yük işlemciye binecektir, eğer %100 performansla çalışıyorsa darboğaz olur, sıcaklık belli olmayabilir ama mutlaka sıcaklık çok yükseğe çıkacaktır. 70 derece ilk anda alınmış olabilir ama 1 dk sonra 90 üstüne çıkacaktır en az. Grafik ayarı, en önemlisi çözünürlük ayarı ekran kartı perfomansını yansıtıyor.

İşlemci sıcaklığım oyunlarda 4 saat oynamama ragmen 50 derece. Kasa tertemiz, geçen ay termal macun yeniledim, kasada 4 tane 12 cm fanlar var. Bilgisayar ısınmıyor, darboğaz sorunu yok,
Güç kaynağı yeterli gözüküyor. CS:GO gibi oyunda bile 20 ile 40 FPS alıyorum, diğer oyunlarda da aynı oranda FPS alıyorum ve ayrıca çözünürlük veya grafik yükselttiğimde FPS oranı daha fazla azalıyor.
Ben yılardır bilgisayar kullanıyorum, böyle bir sorunla karşılaştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci sıcaklığım oyunlarda 4 saat oynamama ragmen 50 derece. Kasa tertemiz, geçen ay termal macun yeniledim, kasada 4 tane 12 cm fanlar var. Bilgisayar ısınmıyor, darboğaz sorunu yok,
Güç kaynağı yeterli gözüküyor. CS:GO gibi oyunda bile 20 ile 40 FPS alıyorum, diğer oyunlarda da aynı oranda FPS alıyorum ve ayrıca çözünürlük veya grafik yükselttiğimde FPS oranı daha fazla azalıyor.
Ben yılardır bilgisayar kullanıyorum, böyle bir sorunla karşılaştım.

Eğer sadece Online oyunlarda yaşıyorsan FPS kaybını, arka planda çalışan uygulamalarını kapatmanı tavsiye ederim. Sıcaklık değeri yüksek değil gerçi ama yine de grafik özelliklerini bir tık düşürebilirsin. Bilgisayarını yoran uygulamaları tamamen kapat. Başlangıçta açılan uygulamalarını tamamen kapat. 30 FPS aşırı kötü değil ama CS:GO için 50-60 FPS mantıklı, daha iyi performans için belki güç kullanımlarını daraltabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı