GT 1030'lu sistem için işlemci önerisi

TheEvoSa

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, şimdi benim i7 2600 işlemcim var + GT 1030 ekran kartı.

Oyunlarda düşük FPS aldığım için yeni işlemci almak istiyorum.

Sizce bu sisteme Ryzen 5500 alınır mı?

Merhaba, AMD ve Intel işlemciler aynı anakartlara takılamıyor. Aynı zamanda her Intel destekleyen anakart bütün Intel işlemcileri de desteklemiyor. Aynısı AMD için de geçerli.

Bildiğim kadarıyla anakartının kullanabileceği en üst düzey işlemciyi kullanıyorsun. Daha iyisi için anakartı değiştirmen gerekiyor. Ryzen işlemci için de anakartın değişmesi lazım. Tavsiyem bir bütçe belirlemen ve buna göre sistem bakman.

Arkadaşlar merhaba, şimdi benim i7 2600 işlemcim var + GT 1030 ekran kartı.

Oyunlarda düşük FPS aldığım için yeni işlemci almak istiyorum.

Sizce bu sisteme Ryzen 5500 alınır mı?

Aldığın dusuk FPS islemci darbogazindan degil ekran ksrti darbogazindan yani ekran kartini degistirmelisin ben RX 470 gibi bir kart oneriyorum.

Hocam islemci yeterince güçlü senin sisteme göre zayıf kalan ekran kartı bence ayrıca RAM kaç GB eğer az ise RAM kaynaklı da olabilir ama ekran kartı kesinlikle zayıf bir şeyi degiseceksen ilk onu degistirmeni tavsiye ederim.

Hocam islemci yeterince güçlü senin sisteme göre zayıf kalan ekran kartı bence ayrıca RAM kaç GB eğer az ise RAM kaynaklı da olabilir ama ekran kartı kesinlikle zayıf bir şeyi degiseceksen ilk onu degistirmeni tavsiye ederim.

Hocam 8 GB RAM'im var.

Ekran kartı alacak kadar param yok maalesef 3K parayı geçmek istemiyorum, i3 13.nesil peki olur mu? 2600 TL de Hepsiburada'da görmüştüm.

Yeni anakart'da alıcm bu arada

Yeni Anakart'ı babam alacak, aileme yük olmamak için işlemciyi ben almak istiyorum.

Son düzenleme:
Hocam 8 GB RAM'im var.

Ekran kartı alacak kadar param yok maalesef 3K parayı geçmek istemiyorum, i3 13.nesil peki olur mu? 2600 TL de Hepsiburada'da görmüştüm.

Yeni Anakart'da alıcm bu arada.

Yeni Anakart'ı babam alacak, aileme yük olmamak için işlemciyi ben almak istiyorum.

Hocam yine RAM'de almak durumundasin anakart aldiracagin paranin üstüne koy ekran kartı al 3K var diyosun sat 2. elde ekran kartini ekle üstüne ister 0 al ister 2. el al çözüme yönelik gideceksen islemci değil ekran karti degistirmen lazim sistemi parça parça guncellesen bile yine de önce ekran kartı degistirmen daha iyi olur öbür parçaları alana kadar FPS yüksek oynarsin yani dediğin şeyleri alacagina 2. elde RX 570 tarzı bir şey al temiz keyfine bak derim ben. Kaldı ki şimdi baktım anakartta 2 küsurden başlıyor 8 RAM alsan bir tane idarelik masraf yapmayayım desen bile islemciyi de koydugun zaman 4.5'un üstüne çıkıyor güncelleme yapacağım yapıyorken yapayım dersen olabilir ama dediğim gibi FPS arttirmayacak çok fazla bu durum ekran kartın yetmeyecek.

Son düzenleme:
Hocam yine RAM'de almak durumundasin anakart aldiracagin paranin üstüne koy ekran kartı al 3K var diyosun sat 2. elde ekran kartini ekle üstüne ister 0 al ister 2. el al çözüme yönelik gideceksen islemci değil ekran karti degistirmen lazim sistemi parça parça guncellesen bile yine de önce ekran kartı degistirmen daha iyi olur öbür parçaları alana kadar FPS yüksek oynarsin yani dediğin şeyleri alacagina 2. elde RX 570 tarzı bir şey al temiz keyfine bak derim ben. Kaldı ki şimdi baktım anakartta 2 küsurden başlıyor 8 RAM alsan bir tane idarelik masraf yapmayayım desen bile islemciyi de koydugun zaman 4.5'un üstüne çıkıyor güncelleme yapacağım yapıyorken yapayım dersen olabilir ama dediğim gibi FPS arttirmayacak çok fazla bu durum ekran kartın yetmeyecek.

İşlemci o ekran kartını kaldırmayabilir, darboğaz yapar mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı