GT 240M sistem Windows 10 için uygun mu?

EchoX

Hectopat
Yer
Skalitz/Bohemya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 12500h RTX 3050 Tİ 8x2 16 GB RAM 1,5 TB SSD
RAM
4 GB
Ekran kartı
Nvidia GT240M
Şu an Windows 8.1 sl kullanmaktayım bloatware tarzı birçok Windows uygulamasından ve gereksiz hizmetlerden arındırılmış bir şekilde maksimum performansa endekslenmiş biçimde Windows 8.1 sl kullanmaktayım. Aşağıda verdiğim sistem ile gerekli tüm optimizasyon ayarlarını uygulayıp, ISO dosyasını hafifletip, bloatware, hazır gelen uygulamalar, temel sistem bakım yönergeleri vs. yöntemleri uygulayarak yani tam performansa odaklanarak Windows 10 kullanabilir miyim?

Sistemim:
2 GHz çift çekirdek Core 2 Duo.
4 GB RAM.
NVIDIA GT 240M 1 GB.
500 GB HDD.

Şimdilik Windows 10'a geçme düşüncem yok ama yine de aklımda bazı tereddütler var.

Son düzenleme:
Şu an Windows 8.1 sl kullanmaktayım bloatware tarzı birçok Windows uygulamasından ve gereksiz hizmetlerden arındırılmış bir şekilde maksimum performansa endekslenmiş biçimde Windows 8.1 sl kullanmaktayım. Aşağıda verdiğim sistem ile gerekli tüm optimizasyon ayarlarını uygulayıp, ISO dosyasını hafifletip, bloatware, hazır gelen uygulamalar, temel sistem bakım yönergeleri vs. yöntemleri uygulayarak yani tam performansa odaklanarak Windows 10 kullanabilir miyim?

Sistemim:
4 GB RAM.
NVIDIA GT 240M 1 GB.
500 GB HDD.

Şimdilik Windows 10'a geçme düşüncem yok ama yine de aklımda bazı tereddütler var.
RAM sıkıntı yaratabilir gibi ama emin de değilim.

Önermem hocam zaten GT 240 m destekliyor mu bilmiyorum ama bana sorarsanız geçmeyin.
SSD olmadığı için bende şimdilik tereddütteyim hocam.
Ekran kartı sürücüsü varsa veya sadece görüntü sürücünün algılanması senin için sorun değilse kur. Defender control ile ram biraz rahatlar idare ediyorum ben 4 gb ile.
Hocam şimdi baktım Nvidia sitesinden Gt 240m için Windows 10 sürücüsü var. Benim asıl emin olamadığım nokta işlemci ve sistemde SSD bulunmaması.

Hocam şimdi baktım Nvidia sitesinden Gt 240m için Windows 10 sürücüsü var. Benim asıl emin olamadığım nokta işlemci ve sistemde SSD bulunmaması.
Ssd edinirseniz rahatlıkla kurabilirsiniz

Aslında destek yok işlemcine ama çalışmasına çalışır tabi. 8.1 kadar akıcı olmayacaktır.

Eski donanıma eski yazılım mantığıyla SSD almadan Windows 10'a geçme gibi bir düşüncenin pek mantıklı olmadığı kanısına vardım. Bir süre daha 8.1 sl sürümünde kalacağım.

Sistemim:
4 GB RAM.
NVIDIA GT 240M 1 GB.
500 GB HDD.

Güncel bir işletim sistemi olarak Windows 8.1, Windows 10 LSTC
Eski ama iyi işletim sistemleri: Windows 7, Windows 10 1507,1607,1703.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı