GT 420 El Capitan 3MB Sorunu

alpellario

Hectopat
Katılım
17 Mayıs 2015
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
El capitan sürümünü verdiğniz linkten kurdum ancak ekran kartımı 3 MB olarak tanıdı. GT 420 ekran kartını nasıl tanıtabilirim. Birde 2. olarak daha önce mavericks falan kurarken rahatca USB'den al HDD'ye yapıştır tarzıyla boot edebiliyordum. Ama şimdi Clover'daki Extra butonu yok, sanırım yeni sürümü. Bir türlü boot işini halledemedim. Bu konuda da yardımcı olur musunuz? Ana konudaki Multi Beast'le de denedim ama kapatıp açtıgımda yine olmamış.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GT 420 ekran kartını nasıl tanıtabilirim.
Config.plist dosyanı Clover Configurator ile aç. Graphics seçenekleri içinden Inject NVIDA seçip dene.
Ama şimdi Clover'daki Extra butonu yok, sanırım yeni sürümü. Bir türlü boot işini halledemedim. Bu konuda da yardımcı olur musunuz? Ana konudaki Multi Beast'le de denedim ama kapatıp açtıgımda yine olmamış
Ekstra klasörü Chameleon bootloader kurulumunda kullanılır. Clover'da değil. Aşağıdaki rehberde Bootloader kurulumu ayrıntılı anlatıldı. Dikkatlice incele.
OS X El Capitan RAW 10.11.6 Güncel Kurulum İmajı
 
Hocam clocverdaki uefi olmayan sistemler için olan kurulumu yaptim ancak ondan sonra sadece usbdeki efi klasorune erisebiliyorum, HDD deki uefi klasorune erisemiyorum , onla onu degistirmem gerek sanirim ama HDD deki evi klaorunu bulamadim
 
Sen Wİndows yanına kurulum yaptıysan ayrı bir EFI bölüntüsü oluşmaz. HDD içinde EFI klasörü oluşmuştur. HDD içini kontrol et.
 
Teşekkürler , taşınabilir harddiskimi Mac'e taktım , çalıştı ama içerisinde değişiklik gerçekleştiremiyorum. Masa üstünden WD harddiske bir dosya atamıyorum mesela. Onu nasıl gerçekleştirebilirim? Boot0ss hatası aldım da bende boo1h dosyasını taşınabilir harddiske atıcaktım ama atılmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hallettim onuda yalniz simdi boot1h yi attigimda bile boot0ss hatasi veriyor , 79201617311.jpg
7920161733.jpg
79201616565.jpg
 
Daha önce kurduğun CLOVER kurulumuna dair herşeyi sil ve Clover Bootloader kurulumunu tekrardan yap.
 
Baştan yaptım. Hatta silip tekrar Mac kurulumu yaptım. Ethernet ekran kartı hepsi tamam ama verdiğiniz rehberi adım adım uygulamama rağmen yine boot0ss : error veriyor. Boot1h dosyasını da birçok kez denedim.Windows kısmınada giriş yapamıyorum, aynı hatayı veriyor. Sistem ayrıldı bölümünü silsemmi diye düşündüm ama o sanırım Windows'un bölümü. Yardımınıza muhtacım hal. :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
USB ile kurulum ekranında gel. Burada Terminal aç.
diskutil list komutunu kullanarak kurulum yaptığın bölüntünün 'identifier' kodunu belirle.
Örnek:
Aşağıdaki resimde disk1s3 kurulum yaptığın HDD olsun.
disk liste.png

Ardından terminal içine şu kodu gir (Yukarıdaki resimde işaretli olanı kodun sonuna yazıyoruz.
dd if=/usr/standalone/i386/boot1h of=/dev/disk1s3

Sistemi yeniden başlat.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı