GT 420 Overclock

BLackWood

Centipat
Arkadaşlar merhaba size overclock hakkında birkaç soru soracağım.
Öncelikle sistemim bu:

Adsız.png

Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 420
Gördüğünüz gibi ekran kartım çok kötü şimdi sorum şu bu ekran kartına bu işlemciye bu RAM'e
1)Overclock yapabilir miyim?
2)Overclock yaptığım zaman bu sistemde gözle görülür bir performans artışı olur mu?
3)İşlemciye mi overclock yapmalıyım ekran kartına mı? Yoksa ikisine de mi?
4)Overclock hakkında tavsiyeleriniz nelerdir?

Sorularım bu kadar eğer eksik veya kusurlu bir şey söylediysem kusura bakmayın sitede yeniyim :)

Arkadaşlar merhaba size overclock hakkında birkaç soru soracağım.
Öncelikle sistemim bu:

Eki Görüntüle 519982

Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 420
Gördüğünüz gibi ekran kartım çok kötü şimdi sorum şu bu ekran kartına bu işlemciye bu RAM'e
1)Overclock yapabilir miyim?
2)Overclock yaptığım zaman bu sistemde gözle görülür bir performans artışı olur mu?
3)İşlemciye mi overclock yapmalıyım ekran kartına mı? Yoksa ikisine de mi?
4)Overclock hakkında tavsiyeleriniz nelerdir?

Sorularım bu kadar eğer eksik veya kusurlu bir şey söylediysem kusura bakmayın sitede yeniyim :)
1- İşlemcin K serisi olmadığı için OC yapamazsın.
RAM için OC yapılabilir ama pek etki etmez.
Ekran kartına bence biraz OC yapabilirsin ama onun da pek etki edeceğini sanmam.
2- Testlerle görülür ama ne kadar hissedersiniz tartışılır.
3- Cevabı zaten verdim. İşlemciye yapamayacağın için ekran kartına 😀
4- Çok bilgin yoksa MSI Afterburner ile ekran kartının çekirdek ve bellek frekanslarını biraz arttır.

1- İşlemcin K serisi olmadığı için OC yapamazsın.
RAM için OC yapılabilir ama pek etki etmez.
Ekran kartına bence biraz OC yapabilirsin ama onun da pek etki edeceğini sanmam.
2- Testlerle görülür ama ne kadar hissedersiniz tartışılır.
3- Cevabı zaten verdim. İşlemciye yapamayacağın için ekran kartına 😀
4- Çok bilgin yoksa MSI Afterburner ile ekran kartının çekirdek ve bellek frekanslarını biraz arttır.

MSI Afterburner dan memory clock hızını arttırdım ve skyrim e girdim gözle görülür bir performans artışı olmadı fakat aklıma şu takıldı 16 GB RAM olmasına rağmen,sadece 2710 GB kullanıldığını fark ettim.Bu nasıl oluyor? Yani 16 GB RAM in neden sadece 2 GB ını oyunda kullabiliyorum?(Resim de var fakat 4 MB dan büyük olduğu için koyamadım)

MSI Afterburner dan memory clock hızını arttırdım ve skyrim e girdim gözle görülür bir performans artışı olmadı fakat aklıma şu takıldı 16 GB RAM olmasına rağmen,sadece 2710 GB kullanıldığını fark ettim.Bu nasıl oluyor? Yani 16 GB RAM in neden sadece 2 GB ını oyunda kullabiliyorum?(Resim de var fakat 4 MB dan büyük olduğu için koyamadım)
Sistem gerek duyduğu kadar RAM kullanır. Oyunun 3GB ihtiyacı varsa o kadar kullanır. Bence durum normal.

Sistem gerek duyduğu kadar RAM kullanır. Oyunun 3GB ihtiyacı varsa o kadar kullanır. Bence durum normal.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda 4757 MB kullanmış?Aynı ekran kartı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı