GT 430 2 GB overclock nasıl yapılır?

Hocam, gerek yok o kadar şeylere. Biraz daha arttırım olur biter. Zaten çok memnun değilim ne olursa olsun. Memory Clock'u, Core clock ile eşit yapayim mi? Zaten orada sıcaklığa bakıyorum oyuna da girerim sorun olmaz ise yeterli.

Eşitlemeyin eşitlerseniz pek iyi sonuçlar ortaya çıkmıyor çoğunlukla.

Eşitlemeyin eşitlerseniz pek iyi sonuçlar ortaya çıkmıyor çoğunlukla.

Ben Core Clock'u 800 küsür yapayim alttakini de biraz yükseltim bir şey olmaz ise yeterli hocam.

@Hamza Ensar Sağlam, nasıl hocam? Alttaki 700 olsun mu? Üstteki yeterli bence. Sıcaklık gene aynı. :D

1622556819492.png

Sistemi yükte test etmiyorsunuz, sıcaklıkların değişimini göremezsiniz burada.

Oyuna girdim ve ekran dondu, birkaç görüntü kirliliği oldu reset attı PC ve biraz düşürdüm 50 falan arttırdım şu an normal. Dediğiniz gibi kart zaten çöp. İyi ki 100 arttırdım kendinden geçti.

@Prime777 internetten araştır ancak internette gördüğün her değer de uyumlu olmayabilir. 500'e 250 vermiştim videoda bahsettikleri gibi. Evet başta çalıştı. Ardından sistem boşta durumuna geçince Mavi Ekran yedim. Bunu aslında biraz da kendin de denemeler yapıp bulmanı öneririm. Ekran kartın düşük sıcaklıkta çalışıyorsa OC tadından yenmiyor. :)

Oyuna girdim ve ekran dondu, birkaç görüntü kirliliği oldu reset attı PC ve biraz düşürdüm 50 falan arttırdım şu an normal. Dediğiniz gibi kart zaten çöp. İyi ki 100 arttırdım kendinden geçti.

Oyunun donması Core Clock'a fazla verdiğinizin işaretidir. Görüntü kirliliği de Memory Clock'a fazla verdiğinizin işaretidir. Ona göre düşürüp arttırabilirsiniz.

Oyunun donması Core Clock'a fazla verdiğinizin işaretidir. Görüntü kirliliği de Memory Clock'a fazla verdiğinizin işaretidir. Ona göre düşürüp arttırabilirsiniz.

@Prime777 internetten araştır ancak internette gördüğün her değer de uyumlu olmayabilir. 500'e 250 vermiştim videoda bahsettikleri gibi. Evet başta çalıştı. Ardından sistem boşta durumuna geçince mavi ekran yedim. Bunu aslında biraz da kendin de denemeler yapıp bulmanı öneririm. Ekran kartın düşük sıcaklıkta çalışıyorsa OC tadından yenmiyor. :)

Şu anlık bir şey yok, sanırım en son bu kadar oluyor bozulmadan çalışması için. Sıcaklık gerçekten çok normal ancak yükseltince ısınmıyor ama görüntü bozuluyor ve donuyor PC reset atıyor. Şu an nasıl?

1622563362782.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı