GT 430 Isınma Sorunu

dagvan

Hectopat
Daha fazla  
Selamın aleyküm arkadaşlar. Sparkle Nvdia Geforce GT 430 2 GB 128 bir ekran kartım var ve sorunum şu. Normalde video izlerken veya düşük çözünürlük (1024x768) kullanırken sorun yok ama çözünürlüğü biraz arttırırsam felaket bir şekilde ısınıyor. Daha oyuna girmeden resimlerde görüldüğü gibi 100 dereceyi geçiyor. Yaptığım uygulamalar macun yenilendi, driver güncel, fan temizlendi, hatta alt ve üstüne birer fan koydum yine banamısın demiyor ve lehim yerlerinin üzerinde sararmalar mevcut. Lütfen konu hakkında bilgisi olanlar yardım etsin.

dgfdfg.jpg
ffff.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun işleminden sonra soğutucunun GPU yüzeyine iyice temas ettiğine dikkat edin. Harici olarak konumlandırdığınız fanların akış yönü de önemli. Havayı ekran kartından alıp uzaklaştıracak şekilde olmalı.
Ayrıca kasa içi hava akışını da düzenli tutmanız gerekiyor. Egzoz fan ve içeri üfleyecek bir fan daha olması kasa içi hava akışına yetecektir.

Virüs diyeceğim ama içimden bir ses makinen temiz diyor. Bizim sana tavsiye edeceğimiz her şeyi yapmışsın. Ekran kartının Bios'unu update yap diyeceğim ama sorunun çözüleceğini sanmıyorum. Belki sıcaklık sensörlerinde arıza vardır. 100 dereceye geldiği zaman oyunlarda bir sorun oluyor mu?

Termal macun işleminden sonra soğutucunun GPU yüzeyine iyice temas ettiğine dikkat edin. Harici olarak konumlandırdığınız fanların akış yönü de önemli. Havayı ekran kartından alıp uzaklaştıracak şekilde olmalı.
Ayrıca kasa içi hava akışını da düzenli tutmanız gerekiyor. Egzoz fan ve içeri üfleyecek bir fan daha olması kasa içi hava akışına yetecektir.

Yorumunuz için teşekkür ederim ama GPU'ya teması tam. Harici fanlar havayı GPU'ya doğru üfürüyor. Kasanın kapağı yok zaten :D

Virüs diyeceğim ama içimden bir ses makinen temiz diyor. Bizim sana tavsiye edeceğimiz her şeyi yapmışsın. Ekran kartının Bios'unu update yap diyeceğim ama sorunun çözüleceğini sanmıyorum. Belki sıcaklık sensörlerinde arıza vardır. 100 dereceye geldiği zaman oyunlarda bir sorun oluyor mu?

Evet direk olarak resetliyor kendini :(

Havayı GPU'ya doğru değil GPU'dan dışarı doğru olacak şekilde ayarlayın, farkı göreceksiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı