Çözüldü GT 430 Sistem Kasma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Adamgibi

Megapat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus A320M-F & Amd Ryzen 5 2600x & 2x8 Team T-Force 3200mhz & Radeon RX 580
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba benim bir sounum var ve siz değerli Technopat ailesine danışmak istedim.

Sistem;
Anakart G41M-P26 775 pin MSI motherboard.
RAM 4 GB Kingston DDR3 1333 RAM.
HDD 200 GB Samsung 7200RPM.
Power 300W.
İşlemci Intel Xeon E5405 2.0 GHz 1333 FSB 12 MB cache.
Ekran kartı axle3D GT430 2gbddr3 128Bit.

Sıkıntı şu ben eskiden GTA 5'i bile düşük 720P de 45 FPS oynarken şimdi CS:GO gibi bir oyunda bile 10-20 FPS alıyorum.
Format falan demeyin çok kez denedim HDD'de değiştirildi fakat işe yaramadı.
Bir de kasaya ekran kartını takınca PC ilk startda açılmıyor. İki kere fan çalışıp duruyor sonra 3. ye çalışıyor. Ayrıca ekran kartı takili iken DirectX ile çalışan oyunlar cızırtı yapıyor sebebi nedir? Şimdiden teşekkürler.

BIOS microcod modlama yapıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartını çıkardığım zaman geç açılmıyor ve cızırdamıyor. Anakartımın sağlam olduğundan emin olsam ekran kartı alacağım. Slot mu arızalıdır yoksa kart mı biliyorum.
Hocam RAM sağlam 1 kere bile mavi ekran vermedi bilgisayar.
Anakartı modlayarak bilgisayarı Windows 10 yaptığınızı söylediniz belki de sorun modlamadan kaynaklı olabilir. Windows 10'u kaldırmayan bir bilgisayara Windows 10 kurmanızdan dolayı açılmıyor olabilir.

Windows 8.1'e de geçebilirsiniz.
Ekran kartını çıkardığım zaman geç açılmıyor ve cızırdamıyor. Anakartımın sağlam olduğundan emin olsam ekran kartı alacağım. Slot mu arızalıdır yoksa kart mı biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı modlayarak bilgisayarı Windows 10 yaptığınızı söylediniz belki de sorun modlamadan kaynaklı olabilir. Windows 10'u kaldırmayan bir bilgisayara Windows 10 kurmanızdan dolayı açılmıyor olabilir.

Çözüm
Yazılımı indiriyorum hocam
Memtest86 mı kullanmalıyım 64 mü?

Hocam daha boot edilmeden önce yaşıyorum sıkıntıyı zaten windows 10 gayet akıcı çalışıyor

Kendi konumu hortlatıyorum fakat sorun çözüldü. Belki başka birileride bu durumdan müzdariptir diye anlatayım dedim.

Sorun bios modlamasından kaynaklı. Modlayan arkadaş yanlış modladığından dolayı böyle bir problem oluyormuş. Kendim modladım ve sorun ortadan kalktı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı