GT 635M Harici ekran kartımı kullanamıyorum!

Her oyunda bu sorunla karşılaşmanızın normal şartlarda gerçekten imkanı yok. Bence GT 635M'i kullanıyorsunuz ama farkında değilsiniz. Bilgisayarın marka ve modelini tam olarak söyleyin. Ayrıca bilgisayarda harici grafik işlemcinin aktif olduğunu gösteren bir ışık vb. bir şey var mı ? Kullanılan ekran kartını HD 4000 olarak göstermesi normal. Ayrıca HD 4000 aktif olursa oyunlarda çok düşük performans almanız lazım.

Aslında çok düşük performans almıyorum. Yani son olarak Crysis 3 ü orta ayarlarda akıcı olarak oynadım. Bu da GT 635M için normal sanırım, dediğiniz gibi HD 4000 ile bu kadar oynayamazdım. Aslında bu konuda şüphe duymamın sebebi şu; notebookcheck.net de bu ekran kartıyla oyunlarda alacağım FPS değerleri gösteriliyor ancak ben bu sitedeki değerlerden daha düşük FPS ler alıyorum oyunlarda. Son olarak yüklediğim bir oyunun grafik ayarlarında da sadece HD 4000 seçeneğini görünce "acaba?" dedim. Sanırım dediğiniz gibi kullanıyorum ekran kartını ama farkında değilim :) Peki bunun sebebi nedir? Neden 2 ekran kartı var, bu her bilgisayarda standart olan birşey mi?

Aslında çok düşük performans almıyorum. Yani son olarak Crysis 3 ü orta ayarlarda akıcı olarak oynadım. Bu da GT 635M için normal sanırım, dediğiniz gibi HD 4000 ile bu kadar oynayamazdım. Aslında bu konuda şüphe duymamın sebebi şu; notebookcheck.net de bu ekran kartıyla oyunlarda alacağım FPS değerleri gösteriliyor ancak ben bu sitedeki değerlerden daha düşük FPS ler alıyorum oyunlarda. Son olarak yüklediğim bir oyunun grafik ayarlarında da sadece HD 4000 seçeneğini görünce "acaba?" dedim. Sanırım dediğiniz gibi kullanıyorum ekran kartını ama farkında değilim :) Peki bunun sebebi nedir? Neden 2 ekran kartı var, bu her bilgisayarda standart olan birşey mi?

Crysis 3'ü oynadıysanız merak etmeyin Intel grafik işlemcisi ile oynamanız mümkün değil Crysis 3'ü :D ."acaba?" demenizde sakınca görmüyorum, galiba ilk kez kullanıyorsunuz bu teknolojiyi. Intel HD 4000 Intel işlemcisindeki entegre(birleşik=onboard) üzerinde buluyor. Yani CPU'daki bir GPU. Bu asıl olan GPU. Fakat performans artışı için Nvidia'nın Nvidia Optimus destekli harici ekran kartları da kullanılabiliyor. Bu da 2. GPU oluyor. Nvidia Optimus teknolojisi sayesinde daha az güç isteyen işlerde Intel'in entegre grafik işlemcisi devrede olurken fazla yük isteyen işlerde yani oyun gibi uygulamalarda Nvidia'nın GPU'su devreye giriyor. Peki bu ne sağlar ? Bu teknoloji sayesinde daha az güç tüketmek ve batarya ömrünün uzamasını sağlamak amaçlanmakta. Zannedersem AMD cephesinde de APU sayesinde bu iş yürüyor.

Bu her bilgisayarda standart değildir. İşlemcinin ve harici ekran kartının da bu teknolojiyi desteklemesi gerekiyor. Her bilgisayarda kullanılmaz. Sadece Dizüstü bilgisayarlarda da geçerli bir durum. Tabii ki her dizüstü bilgisayarda da değil.

Evet donanım konusunda çok bilgi sahibi değilim, cevabınızla da tamamen aydınlandım ve tatmin oldum çok teşekkür ederim :D İnternette yaptığım araştırmada da işin aslının sizin dediğiniz gibi olduğunu öğrendim. Sanırım kaygılanacak bişey kalmadı. Tekrar teşekkürler.

Evet donanım konusunda çok bilgi sahibi değilim, cevabınızla da tamamen aydınlandım ve tatmin oldum çok teşekkür ederim :D İnternette yaptığım araştırmada da işin aslının sizin dediğiniz gibi olduğunu öğrendim. Sanırım kaygılanacak bişey kalmadı. Tekrar teşekkürler.

Önemli değil :)

Hangi oyunda, mesela Tomb Raider mı?
İyi günler. Benim PC'm casper nirvana İntel(R) Core(TM) i7-3632QM CPU @ 2.20 GHz (8 CPUs) 8 GB ram 750 GB hard disk normalde ekran kartı nvidia geforce 630m olması gerekiyordu ama başlat menüsüne dxdiag yazdığımda ekran kartı hd grafik 4000 olarak görünüyor. Böyle görünmesi normal mi? Ayrıca pes14'ü yükledim bugün ve çalıştırdım, pes 14'e yeni bi özellik eklemişler hangi özellikte bilgisayarın daha uygun çalışacağını gösteriyor ve benimki her şey uygun ama ekran kartı HD grafik 4000 iyi değil olarak gösteriyor. Yorumda dediklerinizi yaptım ama olmadı bir şey, yani özelliklerinde hd grafik 4000 göstermesi normal mi? Çünkü kuzenimin toshiba bilgisayarı vardı ve o başlat menüsüne dxdiag yazdığında onun ekran kartı modelinde ge force gözüküyordu. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dxdiag'da öyle gözükmesi normaldir. Değiştirilebilir grafiklere sahip olduğu için bilgisayarın öyle gözükecektir. Şu anda ben de bakıyorum benim de öyle. O sorun değil yani. Oyunlarda HD 4000'e değil de GeForce GT630M'e geçtiğinden emin olman lazım. Oyunun .exe dosyasına sağ tıkladığında Grafik İşlemci ile çalıştır kısmından Yüksek performanslı Nvidia işlemcisinin varsayılan olduğundan emin ol.

Peki ondan nasıl emin olacam? Yani dediğim gibi onu kullandığımı nasıl anlayacam? Bir de 630m mi 635m mi olduğundan emin değilim onu nasıl öğrenebilirim peki? Ve kuzenimde neden öyle görünüyor da bende böyle görünüyor onu anlamadım.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı