GT 650M Aşırı derecede FPS dengesizliği!

Rahmican Ünlü

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar...

MSI GE60 0NC model laptopum var. Yaklaşık 4 ay önce falan laptopu kardeşim içini temizlemek için sökmüştü. Bende işten geldiğimde hemen bilgisayardan internete birşey girmem gerekiyordu. Laptopun soğutucuları falan hepsi söküktü. Bende apar topar birşey olmaz diye termal macunları yenilemeden soğutucuları eski macunla beraber taktım. PC yi açtım ama 2-3 saat sonra pc bir kapandı bir daha görüntü gelmedi. Hatta bazen powere bastığımda fanlar son ses çalışıp hemen kapanıyordu. İlk başta işlemci yandı diye düşündüm. Sonra bir bilgisayarcıya getirdim bunu. Bana bunun ekran kartı çipi yanmış dedi artık bu bilgisayar çöp olmuş falan dedi. Bende 1 ay falan evde beklettim pcyi sonra bir arkadaş vasıtasıyla başka bir bilgisayarcıya getirdim ve adam ben bunun çipini falan değiştirebilirim dedi. 350 lira gibi bir fiyata bilgisayarı yaptı. Ekran kartının çipini değiştirmiş ve bir kaç şey daha değiştirmiş içinden. Bu arada GT650M ekran kartı vardı. Aynısından takmış yine. Her neyse baya uzattım ama hepsini yazmam gerekiyordu.

Şimdi laptopu aldım şu an elimde ve hiç bir sorun yok gibi yani masaüstündeyken veya film video izlerken falan hiçbir sorun yok stabil şekilde çalışıyor. Fakat örnek olarak CS GO 'da eskiden high ayarlarda 90-100 fps arası çok rahat oynuyordum oyunu kısaca hiç kasma yoktu. Şimdi yine aynı FPS hatta arada daha fazla FPS alıyorum da, ama FPS 1 saniye 150 ise diğer 1 saniye 20 ye düşüyor. Bu hep böyle aralıksız devam ediyor ve hiç bir oyunu oynayamıyorum çünkü çok kasma yapıyor. Hiç durmadan düşüp artıyor fps. Ve 20 lere düştüğü zaman normal olaraktan çok kasıyor oyun. Eskiden böyle bir sorun asla yoktu. Belki bu sorun CS GO'da dır diye başka oyunlarda yükledim ama hepsinde aynı sorun var. Windows 8.1 kurulu pcde ve tüm sürücüler güncel. Çok araştırdım fakat hiç bir yerde bu türden bir konuya denk gelmedim. Yardımcı olabilecekler varsa şimdiden çok teşekkür ederim. Oyun içi video çekmeyede çalışacağım ve çekince hemen ekliyeceğim.

Bu arada GPU Z programı ile ekran kartının ısısına baktım bir oyuna girdiğim zaman direk derece 88 - 90 lara çıkıyor.

Dün akşam pcyi formatladım. Servisten geldiğinden beri ilk formattı. Windows 8.1 Enterprise yüklüydü. Windows 8.1 Pro'ya yükselttim.

Laptopun altına yeterli derecede güzel soğutma yapan bir soğutucuda aldım. Yardımlarınızı bekliyorum bir türlü çözemedim bu sorunu.

@THE_MILLER @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı