GT 730 4 GB Ekran Kartı Isınma Sorunu

Barış Uysal

Kilopat
Daha fazla  
Ekran kartım yeni ve sıcaklık için yeni değiştirdim zaten. Ancak League Of Legends, CSGO gibi oyunları oynadığımda 65 dereceyi geçmiyor sıcaklık. Zofking adında bir oyun oynamayı istedim yükledim oynuyordum. Sıcaklığı yavaş yavaş artmaya başladı 75 dereceleri görüyorum OC V.B hiç bir şey yok. 2GB zor video bellek yiyor normal şekilde 44-60 FPS alıyorum 1600x900'de bu oyunda ne gibi bir durum olabilir acaba? Bu sorunu engellemek için tavsiyeniz var mı? Termal macun değiştir diyebilirsiniz ancak oyundan çıkar çıkmaz zaten 50 dereceye dönüyor hemen hemen. ASUS 4 GB DDR3 GT 730 model PCI 2.0 ekran kartı kullanıyorum. Bu kadar çabuk ısınıp soğuması ekran kartının fanının işe yarayıp yaramadığından şüphelenmeme sebep oldu. Fan çıkarmayı da bilmiyorum termal macun yenilemek için bu modelde. Kırarım v.s diye korkuyorum video varsa yardımcı olursanız sevinirim. Sıcaklık değeri ile ilgili görsel yalnızca 5 dakika oynadıktan sonraki değer.

Sistem Bilgileri
1-Anakart
Marka: PEGATRON
Model:IPXSB-H61
2-İşlemci
Marka:Intel
Seri :Core i3 2nd Gen
Model:Core i3-2100
Hız :3.1Ghz
3-Güç Kaynağı
QUAKE LC-8350MX POWER SUPPLY
4-RAM Bellek
Bellek: 8GB Hi-Level Dual Channel(4+4)
Bellek Hızı:1333 MHZ
5-İşletim Sistemi
Windows 7 Home Basic 64 Bit İşletim Sistemi
6-Ekran Kartı;Asus GT 730 128 BIT 4GB DDR3 Paylaşımlı ekran kartı
7-SSD:120GB Adata SU650 SSD

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
1- 75 çok yüksek değil ekran kartı için. Eski ve güç tüketen bir kartınız var. Normal bu.
2- Eğer tecrübeli değilseniz hiç girişmeyin ekran kartına. Hasar verirsiniz. ÇAbuk ısınıp soğuması macunun işini yaptığını gösterir.
3- Eğer daha serin olsun isterseniz kasa içi hava sirkülasyonunu artırabilirsiniz.
4- İyi akşamlar :)

Yaklaşık 80 dereceden sonrasına devam eder mi bilemiyorum sorun burada korkup kapattım 82 dereceyi gördükten sonra oyunu.
Daha iyi bir fan v.b bir şey takma ihtimalim var mıdır sorunu kökten nasıl halledebilirim yeni ekran kartı veya sistem değişimi yapmadan?
Kaç dereceye kadar normal bu kart için diğer parçalara zarar verme ihtimalini de göz önünde bulundurursak?
@207061

Ekran kartları 90 dereceye kadar rahat gider. Siz kasanın havalandırmasını geliştirin. Ekran kartını iyice bir temizleyin. Kart zaten eski bir kart. Çok fazla kurcalamaya gelmez. Korkmanıza gerek yok.

Kart yeni bir kart zaten temizlik ihtiyacı yok yani yapım olarak değil kutusundan yeni çıkmış 0 bir kart maksimum 2-3 hafta oldu alıp takalı. Bu küçük çapta olan zofking gibi bir oyunda bukadarı aşırı geliyor. League Of Legends'i maksimum ayarlarda çalıştırıyorum onda bile 65-67 dereceyi buluyor.
@207061

Çözünürlük ve grafik ayarlarinizi değiştirerek en iyi kombinasyonu denemenizi tavsiye edebilirim. Birde kasa içi havalandırmaya dikkat etmelisiniz. Bilgisayarı kullandığınız yer kalorifer yanı mı , güneş gören bir yerde mi ?..

Yazılımsal olarak düşünelim , Windows`un orijinal olmasından tutunda sistemin güncel olmasına kadar ve antivirüs vs bütün programları gözden geçirmelisiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı