GT 730 Oyun Oynarken Anlık Takılmalar

Ahmet-B.

Megapat
Yer
K.Maraş/Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar eski bir sistemim var.

Bu sistemin açabileceği oyunlar oynuyorum. Genelde bir sıkıntı olmuyor ama işlemciye çok abanan oyunlarda mesela Mafia 2 de arada sırada 1 sn takılmalar oluyor. FPS takip ediyorum ama 3-5 FPS düşüyor ve bu da bu sistem için normal bir şey. Ve bu takılmalarda görüntünün yanında ses de takılıyor ve daha sinir bozucu oluyor. Mesela adam konuşurken bazenleri heceleri tekrarlıyor. Bu arada işlemciyi OC yaptım, 2.8 GHz iken 3.2 ye çıkardım bir sıkıntı yok acaba OC yüzünden mi takılıyor anlamadım. Ve işlemcim eski olduğundan bazı oyunlarda darboğaz oluyor yani sürekli (bazı küçük sahneler hariç) %100 kullanılıyor iki çekirdekte...

Isı konusuna gelirsekte işlemci 55 dereceyi geçmiyor, ekran kartı da 70-80 derecede dolaşıyor, anakart ise 40 derecede takılıyor (Bu ısılar oyunda iken geçerli). Ekran kartında OC olsa da olmasa da takılmalar devam ediyor. Ve dediğim gibi sadece bazı oyunlarda oluyor hatta sadece Mafia 2 de oluyor diyebiliriz çünkü işlemcinin en çok zorlandığı oyun Mafia 2. Sistem(emektar):

>Intel Core 2 Duo E7400 - 2.8 GHz (OC ile 3.2) - 2 Core - 3 Mb Cache - Bus Speed 306 MHz (OC ile)
>3 GB RAM - DDR2 - 667 MHz (İşlemci OC si yüzünden 764 MHz de çalışıyorlar)
>Zotac Nvidia GeForce GT 730 - 700 MHz Clock - 800 MHz Memory - 2 GB DDR3 - 128 bit
>Asus P5KPL-CM anakart

Benim fikrime göre ya işlemci OC yüzünden tam çalışmaya dayanamıyor (ki bu mantıksız E7400 işlemciyi 3.6ya çıkaranlar var) ya da RAM'lerde OC oldukları için RAM'lar yüzünden takılıyor. Ya da başka bir sebep... Eğer sorun RAM'larde ise RAM'leri sabit tutarak nasıl işlemciyi oc yaparız onu açıklarsanız sevinirim. Şimdiden ilgi gösteren herkese teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı