berkcan316
Decapat
Daha fazla
Ben bu hatayı baya çok araştırdım ramı ekran kartını falan söktüm düzelmedi sonra bi sitede tüm USB girişlerini çıkartın dedi bende klavye mause hepsini çıkarttım açtım düzeldi yinede sağolun tekrar olursa bunları deniyeceğimŞimdi şöyle söyleyeyim bu hata ekran kartınızın artık size müsade demesi ile sonunu gösterir ama çözümü vardır illa ki şöyle.
Bilgisayar neden siyah ekran verir?
1. Monitörünüzün kasa ile kablo bağlantı sorunu.
2. Görüntü sürücüsü güncelleme sorunları.
3. Sistem güncelleme veya yüklemeleri ile ilgili sorunlar.
4. Sistemsel hatalar.
5. Virüsler.
1. Çözüm yolu
PC siyah ekran sorunu veriyorsa, monitöre giden kabloların takılı olup olmadığını kontrol edin. Kablolar takılı gibi görünüyorsa el yardımıyla kabloları yuvalarına tekrardan yerleştirmeye çalışın. Bazı kablolar temassızlıktan ötürü ekrana güç veremiyor olabilir. Özellikle güç kablosunu (Siyah Kablo) yuvasına oturtmaya çalışın. Halen siyah ekran sorunu düzelmiyorsa sonraki çözüm yolunu deneyin.
2. Çözüm yolu
Not : Bu çözüm hem masaüstü hemde dizüstü bilgisayarlar içinde uygundur. Bu çözümü yapmak için bilgisayarı güvenli modda başlatıp, onarım işlemini başlatmak gerekiyor.
1. Bilgisayarınızın tamamen kapalı olduğundan emin olunuz.
2. Bilgisayarınızın güç düğmesine basın ve sürekli F8 tuşuna basın (Basılı Tutmayın.)
3. Karşınıza çıkacak olan ekranda ''Güvenli Mod'' seçeneğine tıklayınız.
Bunları yaptıktan sonra bilgisayar kendini Güvenli Modda çalıştırıcaktır.
1. Windows + R tuş kombinasyonu ile çalıştır komutunu açın.
2. Çıkan çalıştır komutuna ''CMD'' yazın ve ''Tamam'' butonuna tıklayın.
3. Çıkan CMD ekranına ''chdsk C: /f /r'' tırnak içindekileri aynen yazın ve enter tuşuna basın.
Bu aşamaları yaptıktan sonra onarma işlemleri başlayacaktır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.