GT 730 Sistem Toplama

Nug0

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Lisans - Tarih
Merhaba arkadaşlar. Hepsiburada.com'dan bilgisayar topluyorum, sizce bu siteden parça parça toplamam bir sıkıntı yaratır mı bu konuda düşünceleriniz nelerdir? Ayrıca parçaları Hepsiburada.com'un kendisinden seçtim en uygun fiyatlı olanlar bunlardı yani satıcı Hepsiburada.com. Parçaları almayı düşünüyorum kendime göre bir f/p sistem oluşturdum. Elbette kullanmak istediğim ekran kartına eleştiriler gelecektir ancak bu da benim için çok çok önemli. Lütfen bu sistem hakkında değerli fikirlerinizi benimle paylaşın. Teşekkürler.

Toshiba P300 7200Rpm High Performance 3.5" Sata 3.0 1TB Sabit Disk
Adata 8GB 2133MHZ DDR4 RAM
Intel Boxed Pentium G4560 3.5GHz 3MB Cache LGA1151 İşlemci
MSI H110M PRO-VD Intel H110 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart
MSI NVIDIA GeForce GT 730 2GD3V2 2GB 128 bit DDR3 DX(12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı
TX K8S 500W 1xMavi LED Fan USB3.0 ATX Kasa
Ayrı olarak monitörüm olmadığı için de: Acer K222HQLBD 21.5" 5ms (Analog+DVI) Full HD Led Monitör

Toplam 1.822 TL tutuyor.

upload_2018-3-11_0-27-32.png

APU sistemin, performans ve güncelliği daha fazladır. İçindeki APU GT 1030'la eş. İşlemcisi de hemen hemen Ryzen 1200. Yani gelecekte darboğaz olmadan güncel ekran kartları takabilirsiniz.

Eki Görüntüle 286049
APU sistemin, performans ve güncelliği daha fazladır. İçindeki APU GT 1030'la eş. İşlemcisi de hemen hemen Ryzen 1200. Yani gelecekte darboğaz olmadan güncel ekran kartları takabilirsiniz.
İşlemcisi Ryzen 1200'den kesinlikle iyidir. Fakat grafik birimi GT1030'la eş değildir. 2400G içerisindeki grafik birimi Vega11 dahi GT1030'dan 1-2 tık aşağıdır. Sistem uyumlu değil. Anakartta dahili görüntü çıkışı yok. RAM dual channel olmalı.

Son düzenleme:
Ryzen 2200G'nin APU'su hemen hemen GT 1030 ile eşittir. Sadece GTA V'de biraz fark var. Diğer oyunlarda değerler çok daha yakın. Buyrun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dual Chanel olsa daha iyi olur. Ancak bütçe belli. 4x2 almak da mantıksız oluyor. Tavsiyem diğer 8 GB RAM sonradan alınmalı.

Ryzen 2200G'nin APU'su hemen hemen GT 1030 ile eşittir. Sadece GTA V'de biraz fark var. Diğer oyunlarda değerler çok daha yakın. Buyrun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dual Chanel olsa daha iyi olur. Ancak bütçe belli. 4x2 almak da mantıksız oluyor. Tavsiyem diğer 8 GB RAM sonradan alınmalı.

Ben birçok test videosu izledim ancak, Vega11 ile neredeyse başbaşa geliyor. Anakart konusunda da daha seçici olmalısın. APU sisteme dahili grafik çıkışı olmayan anakart abes kaçar.

Kasa ve güç kaynağını size bıraktım. Fiyatın düşmesi için 500GB HDD koydum. İhtiyacınıza göre değiştirebilirsiniz.
1520752786498.png

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı