GT 730 sistemde oyunların FPS'si bir anda düşüyor

RAZI

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
Ekran kartı
GT 730 2 GB
İşlemci
AMD FX 8120
Herkese merhaba, iyi Sosyaller öncelikle arkadaşlar şimdi bir oyun oynarken ani FPS düşmesi yiyorum örneğin Valorant oyunda 160 - 120 FPS arası alıyorum ve FPS birdenbire FPS 50'ye düşüyor birçok konu açtım kimisi RAM dedi kimisi HDD'den kaynaklı SSD al dediler gittim yaptım yine çözülmedi bu sistemle ahım şahım bir şey beklemiyorum tabii ki ama neden böyle olduğunu anlamıyorum yakın çevremde bir esnafa gittim ve işlemcide sıkıntı var dedi şimdi onu değiştireceğim sizce sorun işlemcimi yoksa başka bir şeyden kaynaklımı ve bu her oyunda oluyor bu arada.

Problem dandik işlemci ve kart. Bir bomba patlar bilgisayar zorlanır. Neden? Bu eski elemanlar yüzünden.

Eskiden csde sis bombası atmasınlar diye dua ederdim.

Yani hocam bence normal çünkü sistem çok güncel değil bende Xbox One S var Fortnite da sabit 60 alıyordum ama güncellemeler geldikçe FPS droplar yaşamaya başladım çok nadir de olsa arada bir FPS 23'e düşüyor saniyelik bu sorun da cihazın yıllar önce çıkması bence sizin sorununuz da bu.

Hocam, arka planda çalışan bir program veya hizmet anlık olarak fazla kaynak tüketiyor olabilir, özellikle de sistem eski ve güçsüzse. Sorunun kaynağı gerçekten her şey olabilir ve bulmak epey uğraştırır. O bilgisayara daha fazla yatırım yapmanızı önermem. Ama illa bulmak istiyorsanız, oyun oynarken kaynak kullanımlarını kontrol edebilir, ekran kartı ve işlemciyi stres testine sokabilirsiniz. Benim ilk bakacağım bileşen ise RAM olurdu.

Hocam, arka planda çalışan bir program veya hizmet anlık olarak fazla kaynak tüketiyor olabilir, özellikle de sistem eski ve güçsüzse. Sorunun kaynağı gerçekten her şey olabilir ve bulmak epey uğraştırır. O bilgisayara daha fazla yatırım yapmanızı önermem. Ama illa bulmak istiyorsanız, oyun oynarken kaynak kullanımlarını kontrol edebilir, ekran kartı ve işlemciyi stres testine sokabilirsiniz. Benim ilk bakacağım bileşen ise RAM olurdu.

Hayır zaten ben teste soktum RAM'leri işlemciyi ekran kartını oldukça stabil görünüyor.

Problem dandik işlemci ve kart. Bir bomba patlar bilgisayar zorlanır. Neden? Bu eski elemanlar yüzünden.

Eskiden CS'de sis bombası atmasınlar diye dua ederdim.

Haklısın hocam orası öyle ama oynayacağım oyunlar öyle ahım şahım oyunlar değil onu demek istiyorum yani size şu konudaki yazdığım sistemin o oyunları açıcağınıda biliyorum o yüzden böyle bir konu açtım.

Eskiden CS'de sis bombası atmasınlar diye dua ederdim.

Yani şöyle söyleyim MTA'nın işlemci tabanlı bir oyun olduğunu biliyorum yani MTA'da bile olması beni direkt işlemciye yöneltiyor.

Son düzenleme:
Hayır zaten ben teste soktum RAM'leri işlemciyi ekran kartını oldukça stabil görünüyor.

Haklısın hocam orası öyle ama oynayacağım oyunlar öyle ahım şahım oyunlar değil onu demek istiyorum yani size şu konudaki yazdığım sistemin o oyunları açıcağınıda biliyorum o yüzden böyle bir konu açtım.

Yani şöyle söyleyim MTA'nın işlemci tabanlı bir oyun olduğunu biliyorum yani MTA'da bile olması beni direkt işlemciye yöneltiyor.
Hocam nasil bir teste soktunuz? Kapasite sorunu da olabilir.

Hocam nasıl bir teste soktunuz? Kapasite sorunu da olabilir.

Hocam RAM'leri Memtest'e soktum işlemci ekran kartı sıcaklık değerleri vb gibi mesela gözüme çarpan bir konu MSI Afterburner ile test yaparken ekran kartı %100 ile kullanıyor ve saniye aralıklar ile %30'a falan düşüyor 2 saniye sonra geri yüz oluyor ayrıyeten esnafa söyledim teste sokmasını ve bana sadece işlemciyi söyledi sıcaklık değerlerine oldukça iyisi CPU 48 - 60 derece GPU 65 - 80 arası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı