GT 730 ve i5 4570 Sistem Yükseltme

RX580 alırsanız grafik ve çözünürlük yükseltip kullanabilirsiniz yükü GPU'ya verirseniz sıkıntı olmaz.

Evet fark ettim yanlış işlemci ile incelemesine bakmışım ama %4-%5 darboğaz söz konusu ki ciddiye alınmayacak bir değer.
Kasamin sogutmasina da el atacagim icin islemcimin fazla sorun yaratmayacagini dusunuyorum
Aynen öyle lakin CPU ağırlıklı oyunlarda grafikleri açabileceği son sınıra kadar açmalı.
FiveM I rahat oynarmiyim gta5 de

Aynen öyle lakin CPU ağırlıklı oyunlarda grafikleri açabileceği son sınıra kadar açmalı.

Açmazsa da kaybedeceği çok bir şey olmaz yine, hemen hemen çoğu oyunda ultra/very high ayar bandından daha yüksek FPS elde edebilir ancak belirttiğiniz tarzdaki CPU'yu aşırı zorlayan oyunlarda bu oran dengesizleşip her daim stabil yüksek değerler elde edilemeyebilir. i3 8100 + 1660S kombinini kullanmış biri olarak; günümüzde CPU Intensive bir oyun olarak bilinen BF V Online'da Ultra ayar bandı dahilinde sabit 85-90 FPS gibi değerler elde ederken; low-medium karışık özel ayarlarla 110-120 FPS'e kadar yüksek sonuçlarla karşılaşabildim, ama dediğim gibi aşırı kalabalık sahnelerin olduğu kısımlarda bu veriler her zaman düzenli olarak seyretmedi ki bu tarz sahneler de zaten BF V'te nadir olarak rastlanıyor, çoğu zaman oyuncular haritaya dağılarak oynadığı için FPS'lerde çok bir düşme olmadığı için genel olarak custom konfigürasyonlarda 100 FPS+ rahatlığıyla oyun oynanabildiğini deneyimledim. Konudan biraz sapmış gibi oldu, ama her ne kadar 4/4'lerin ömürlerinin az kaldığını söylesek de ki bu doğru zaten, Intel'in bazı 4/4'leri şu an için gerçekten iyi iş yapıyor hala. Kullanıcının da 1650S/RX 580 gibi kartları 1080p yüksek grafiklerde rahatlıkla kullanabileceğini düşünüyorum, zaten ilerleyen zamanlarda sorun yaşadığı oyun sayısı artarsa yeni sistem kurabilme özgürlüğü de yok değil, şu an daha düşük performans elde edilecek bir kart almaktansa, bir iki tık daha güçlü bir model seçimi yapılması daha mantıklı olur. Fazla aşırıya kaçtığımıza da düşünmüyorum 🙂.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı