GT 740M Ekran Kartı Görünmüyor

Xaxvo

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
IT Personeli
Profil Kapağı
1524839735
Resimde de görüldüğü gibi aygıt yöneticisinde ekran kartım görünmüyor. Geçen ay baktığımda aygıt yöneticisinde görünüyordu ama şimdi görünmüyor. Ekran kartı modelim NVIDIA GT740M. Ne yaptıysam aktif edemedim, şu an Intel'in grafik sürücüsü ile kullanıyorum. Bu sorunun çözümü nedir? Ekran kartım mı arızalı? Sistemde ekran kartı neden görünmüyor? 4 yıllık emektardır kendisi.

6NOBPk.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bilgisayar marka modeli nedir? Tahminim Lenovo Z serisi. Aygıt yöneticisindeki donanım değişikliklerini taraya basın. Nvidia sitesinden 740M nin en son sürümünü manuel olarak indirin kurun donanımı hâla algılamazsa GPU test programı indirin GPU yu test edin.

Öncelikle bilgisayar marka modeli nedir? Tahminim Lenovo Z serisi. Aygıt yöneticisindeki donanım değişikliklerini taraya basın. Nvidia sitesinden 740M nin en son sürümünü manuel olarak indirin kurun donanımı hâla algılamazsa GPU test programı indirin GPU yu test edin.
Laptop Casper Nirvana NB 15.6 CHY serisi.
DDU ile ilk olarak Nvidia sürücü dosya kalıntılarını kaldırın.
Sonrasında Intel ekran kartını kaldırın. Bilgisayarı yeniden başlatın.
DDU ile AMD ve NVIDIA Sürücü Kaldırma Rehberi
Deniyorum hocam şimdi.
Dediklerinizi denedim ama hala ekran kartını görmüyor sistem. Intel'i de kaldırdım ama sonuç aynı.

Son düzenleme:
Ekran kartın bozulmuş olabilir. Benim laptopta Geforce 710M vardı 1.5 sene sonra görüntü vermemeye başladı. Garantiye yolladım. Geldiğinde açtım ve aygıt yöneticisinde harici ekran kartı görünmüyordu. Ama ben bunu garanti bittiğinde farketmiştim. Laptop fazla ısınıyordu. Bilgisayarcıya götürdüm ve fırınlama için 200 tl istedi ödeyemem dedim ekran kartını çıkarttırdım. Şuan ısınmıyor ama sadece onboard GPU var.

Ekran kartı bozulmuş olabilir. Ancak bu durum her bilgisayarda aynı şekilde ortaya çıkmıyor. Kimisinde harici ekran kartı bozulunca bios ekranına bile gelmiyor bilgisayar. Kimisinde işletim sistemi açılmıyor. (Bende böyle olmuştu.) Kimisinde ise oyun performansı düşünce insanlar kontrol ediyorlar harici kart görünmüyor. Acaba dahili ekran kartını devre dışı bırakan bir kısayolu mu kullandınız farkında olmadan? Bunun dışında herhangi bir Linux dağıtımını, örneğin Linux Mint olabilir, USB'den deneyin. Verdiğim linkteki kodlarla hangi donanımın göründüğünü kontrol edebilirsiniz.

Ekran Kartı ile İlgili Sorularda Verilmesi Gereken Çıktılar

Ekran kartı bozulmuş olabilir. Ancak bu durum her bilgisayarda aynı şekilde ortaya çıkmıyor. Kimisinde harici ekran kartı bozulunca bios ekranına bile gelmiyor bilgisayar. Kimisinde işletim sistemi açılmıyor. (Bende böyle olmuştu.) Kimisinde ise oyun performansı düşünce insanlar kontrol ediyorlar harici kart görünmüyor. Acaba dahili ekran kartını devre dışı bırakan bir kısayolu mu kullandınız farkında olmadan? Bunun dışında herhangi bir Linux dağıtımını, örneğin Linux Mint olabilir, USB'den deneyin. Verdiğim linkteki kodlarla hangi donanımın göründüğünü kontrol edebilirsiniz.

Ekran Kartı ile İlgili Sorularda Verilmesi Gereken Çıktılar
Bilgisayarı sadece oyun için kullanıyorum hocam, CS:GO, LoL, Assasins Creed serileri oynadım. En son oynadığım Assasins Creed Black Flag' de bilgisayar aşırı ısınıp kapanmıştı yaz olduğu zamanlar. O zaman sıcaktan kapanıyordu zaten pek aldırış etmedim ama şimdi bir baktım ki ekran kartı yok görünmüyor.

BIOS ayarlarına da bir baksaydın ne olur ne olmaz diye. En son çare dediğim gibi bir linux dağıtımı dene orada da görmüyorsa bozulmuştur ne yazık ki. Önceden fan temizliği, termal macun yenileme vs. yapmadıysan onu da yapmanı öneririm, zaten anlattığına göre ısıdan dolayı çip zarar görmüş olabilir.

BIOS ayarlarına da bir baksaydın ne olur ne olmaz diye. En son çare dediğim gibi bir linux dağıtımı dene orada da görmüyorsa bozulmuştur ne yazık ki. Önceden fan temizliği, termal macun yenileme vs. yapmadıysan onu da yapmanı öneririm, zaten anlattığına göre ısıdan dolayı çip zarar görmüş olabilir.
6 ayda bir fan-termal macun temizliği yapıyorum hocam da BIOS'a hiç bakmadım BIOS'dan nasıl bakabilirim onu biliyor musunuz?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı