Merhaba arkadaşlar ben GTA V oynuyorum ara sıra drop girmesinden sinirlendiğim için NVIDIA denetim masasından birkaç ayar yaptım lakin yaptığım ayarlar oyunun daha fazla drop girmesine neden oldu bende bunu geri çektim onun yerine NVIDIA Experience üzerinden optimum ayarları yaptım birkaç gün idare etti lakin bu sefer onda da drop girmeye başladı. Ben en baştaki halime döneyim dedim onda da drop sıklığı artmaya başladı neden böyle oldu? Şunuda söylemek isterim Online'da drop sorunu var offline modda pek görmedim ama belki onda da vardır.
Grafik işlemci ile çalıştırıyorsunuz değil mi? Entegre grafik olmaması lazım.
Bendede 3210m ve 740m var hiç drop sorunu yaşamadım. (GTA 5 değil ona yakın bir oyun.)
Dediğim şeyi iyi okumamış olmanız gerek. NVIDIA Experience en yüksek ayarlarda 24 30 FPS aldım oyunda en düşük 15'e kadar düştü yani son zamanlarda bu gerçekleşmeye başladı ekran kartı performansı gayet iyi kötüde değil.
Afterburner'ı indirdim kurdum. Ayarlar normalde az sonra oyuna girip 1 saat falan takılacağım ondan sonra sıcaklık değerlerini atarım. (Önceden baktığımda farklı programlarla 70-85 derece arası takıldığını gösteriyor 2-3 saat oynadığım da.)
Buda 1-2 saat oynayıp çıktıktan sonra.