GT 740M sistemde sürücü güncelleştirmeye çalışırken SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

EdgardLauren

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarımı açarken diskchecking yapıyor ve bunu sürekli tekrar ediyor, bunu geçtiğimde masaüstü ekranımda sağ altta sınama modu yazdığını gördüm ve bir süre gezindikten sonra mavi ekran almaya başladım, her PC'yi açışımda aynı olay oluyor. Aygıt Yöneticisi'ni açtığımda harici ekran kartımda (NVIDIA GeForce GT 740M) ünlem olduğunu fark ettim, sürücü güncelleştirme yaptığımda mavi ekran yiyorum, cihazı kaldır yapıp Google'dan kendi Driver'ını tekrar güncellemeyi denerken tekrar mavi ekran alıyorum, başka PC'den attığımda ise bu sefer de kurulumda mavi ekran yiyorum yani hiçbir türlü güncelleyemiyorum. Sorunun sınama modundan mı yoksa ekran kartını güncelleyemediğim için mi olduğunu çözemedim. Sınama modunu kapatmaya çalıştım CMD komutları ile MSConfig ile ama fayda etmedi, ekran kartını da mavi ekrandan dolayı güncelleyemiyorum. Format atmak da istemiyorum çünkü fazlasıyla oyunum var ve tekrar yüklemem zor. Bilginiz varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
İşletim Sistemim Windows 10.
Mavi ekran hata kodu: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION.

Çok bilgim yok umarım doğru atabilmişimdir.

Testleri yapıp sonuçları yolla.
DDU ile Intel ve Nvidia sil. Sonra güncel sürücüler olacak şekilde ilk ıntel sonra Nvidia indir yükle.

Bahsettiğiniz işlemleri tamamlayamadan mavi ekran alıyorum. Mümkün değil gibi duruyor.

Güvenli modda DDU ile Nvidia silip yeniden başlatıp dener misin ?
Başlangıç ayarları'na girip yeniden başlat diyince güvenli moda girmiyor, tekrar sınama modunda açılıyor. Güvenli mod'da başlatmanın başka yolu var mı acaba?

DDU ile güvenli moda geçebilmen gerek. Geçemezsen Denetim Masası'ndan sil ekran kartı sürücülerini ama yüksek ihtimal donanımsal arıza var.

Bugün bilgisayar tamircisine getirdim, sorunun SSD'den kaynaklı olduğunu söyledi. Hard Disk Sentinel programıyla SSD'me baktığımda sağlığı ve performansı yerinde gibiydi. Sanırım sorun RAM'den dolayı, araştırdığımda MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran sorunu genelde RAM dolayısıyla olduğu söyleniyor. Ram'imde sorun olup olmadığını anlamanın bir yolu var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…