GT 740M'e OC Yapmak Bilgisayara Zarar Verir mi?

Aşırı yüksek değerlere çekmediğiniz sürece ve aşırı ısınma olmadığı sürece bir problem çıkmayacaktır.

Isı farklı bir terim, maksimum sıcaklık değeri önemli. Her kartın maksimum sıcaklık değeri değişkenlik gösterir fakat 70 gayet normal bir değer.

Problem çıkarmadıysa, kullanabilirsiniz.

+50 Core Clock, +200 Memory Clock ayarları uygun daha fazlası karta uzun süreli kullanımda zarar verecektir. Mobil ekran kartlarını fazla kurcalamamak lazı. Çalıştığım yetkili serviste Msi Afterburner'den ayarları zorlayıp kartın işlevini yitiren çok vaka ile karşılaştım. Özellikle GT 740M, GT 745M, GT 840M serileri.

+50 Core Clock, +200 Memory Clock ayarları uygun daha fazlası karta uzun süreli kullanımda zarar verecektir. Mobil ekran kartlarını fazla kurcalamamak lazı. Çalıştığım yetkili serviste Msi Afterburner'den ayarları zorlayıp kartın işlevini yitiren çok vaka ile karşılaştım. Özellikle GT 740M, GT 745M, GT 840M serileri.
Peki, o zaman 1100 MHz'e çıkaracağım.
Problem çıkarmadıysa, kullanabilirsiniz.
Şimdi aklıma geldi, ben overclock yaptığımda adaptör ile ilgili bir sorun olma ihtimali var mı?
(Adaptör 64,35W)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı