GT 940MX düşük performans

Vega51 (TFOT)

Decapat
Öncelikle merhaba. Yeni laptop satın almıştık Lenovo IdeaPad 510. İçinde ekran kartı olarak GT940MX var. 8 GB RAM ve 7. Nesil bir i5 sanırım 7200U'ydu. Bununla idare ederken 2700 TL'ye sistem toplayacağım yeni. Ama laptobu kullanırken bir şey fark ettim. Ekran kartı benchmarklarında ve forumlarda PUBG ve GTA V bile oynatabiliyorken benim laptobumda Dead by Daylight bile en düşük ayarlarda 30 FPS ancak veriyor hatta Lastmanstanding de 20 FPS veriyor en düşükte. Bu neden boyle? Tüm Nvidia ayarlarını performansa aldım ve son driver yüklü. Babam bı ara tamirciye göndermişti belki o bir şey yapmış olabilir. 8 GB RAM'e sahip DDR4.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunları "Yüksek Performanslı Nvidia Grafik İşlemcisi" seçeneği ile mi açıyorsunuz?
Şahsen ayni bilgisayara sahibim.
Masaüstüne sağ tıklayın. Ardından Nvidia Denetim Masası'na yönelin. Açılan pencerede sağ tarafta bulunan "3D Ayarların Yönetilmesi"ne gelin. Oradan tercih edilen grafik işlemciyi "Yüksek Performanslı Nvidia İşlemcisi" olarak değiştirin. Uygula diyerek oyuna tekrar giriş yapmayı deneyin. Ayriyeten pil profilini yüksek performansa alın.

Oyunları "Yüksek Performanslı Nvidia Grafik İşlemcisi" seçeneği ile mi açıyorsunuz?
Şahsen ayni bilgisayara sahibim.
Masaüstüne sağ tıklayın. Ardından Nvidia Denetim Masası'na yönelin. Açılan pencerede sağ tarafta bulunan "3D Ayarların Yönetilmesi"ne gelin. Oradan tercih edilen grafik işlemciyi "Yüksek Performanslı Nvidia İşlemcisi" olarak değiştirin. Uygula diyerek oyuna tekrar giriş yapmayı deneyin. Ayriyeten pil profilini yüksek performansa alın.

Pil profilini yapmıştım zaten fakat yüksek performanslı Nvidia işlemcisini seçtiğime emin değilim. MSI afterburnerda GT 940mx ı seçtig8mi hatırlıyorum ama.pc şuanda yanımda değil İzmir'de tatildeyim İzmit'e dönünce bakacağım teşekkürler.
Zaten yeni sistem toplayacağım ama yinede bakacağım teşekkürler.
Denetim masasından da performansa almıştım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı