GT 940MX performans sorunu

mcymn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben 1 hafta önce Lenovo bilgisayar aldım. Piyasadaki bilgisayarlara göre iyiydi. 4 GB 940MX ekran kartı, 12 DDR4 2133 MHz çalışan RAM falan. Benim anlamadığım bu bilgisayar 2 GB GT 940M'in açtığı oyunları açamıyor. Normalde okuduğum makalelere göre 940MX, GT 940M'lere göre iyi hatta GTX950M'e kafa tutabilir yazıyordu. Şimdi ben de oyunlara girince böyle donma problemleriyle karşılaşınca Google'da araştırdım bir şey çıkmadı. Siz ne diyorsunuz? Ekran kartı driveri falan yenileyeyim mi onla mı alakalıdır? Size güveniyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sorun var Lenovo İdeapad 510-15isk kullanıyorum.(8gb ram,4gb gt940mx,i7-6500u 2.50ghz).Cs go oynuyorum orta ayarlarda 1920x1080 çözünürlükte 100fps alıyorum.Ama 2 dakika sonra bi anda 40a düşüyo ve sonra sabit 40da kalıyor.Yok mu bunun bir çözümü?

Gt 940m ile gt940mx arasında performans farkı yoktur , tek fark mx ekran kartının sökülebilir olmasıdır ,
sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun ve windowsunuz etkin değil ise etkinleştirin.

Tek çözüm format.(!)
Driverlarınız güncel mi ?
İşletim Sistemi'niz etkinleştirildi mi ?
Kartı yerinden söküp çıkartın belki oturmamıştır.(!)

Edit:
Belki de gerçekten montaj hatası vardır sorun çözülmezse servise gönderin bence.

Açıkçası ben her türlü şeyi denedim. 1 senedir bu halde kullanıyorum. Ben fps düşmesin diye işlemciyi %50de kullanıyorum. Böylece fps düşmüyor ama bir oyunu 120 fps'de oynayabileceğime 60-70 fps de drop olmadan oynayabiliyorum. Bu aralar garantiye göndermeyi düşünüyorum. Çünkü bende bu sorundan başka bir sorun daha var. Touchpadi laptopu aldığımdan beri kullanamadım. Bu model çok sorunlu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı