GT1030 ve Q8400 işlemci darboğaz yapıyor

Oriencc

Hectopat
Arkadaşlar ekran kartım GT 1030 2 GB OC, işlemcim ise Intel Q8400 RAM 4 GB.
Valorant'ta düşük ayarlarda 40-75FPS Fortnite da 40-70FPS arası gidip geliyor sizce sorun ne?
Ekran kartı kullanımı da çok düşük ortalama 20-40 arası.
Görselde Valorant'ta oyundaykenki CPU kullanımı var.

Adsız3.png

GT1030 i5-7500 8 GB RAM bu sistem ile Valorant'ta yüksek düşük karışık ayarlarda 80 FPS sabit alıyorum en düşük ayarlarda ise 150 FPS civarı minimum 70'lere düşüyor. Sizin kartınızda veya işlemcinizde problem olabilir ayrıca yukardaki arkadaşın dediği gibi bu kart oyun oynamak için tasarlanmamış bende RTX3060'lı sistem gelene kadar bunla idare ediyorum fakat oyun oynamak imkansız.

Hocam ekran kartı giriş seviyesi darboğaz olacağını sanmıyorum RAM yukseltırseniz FPS biraz artış gösterir RAM yetersiz geliyor.

Son düzenleme:
Bence sorun kullandığın kartın oyundan ziyade ofis büro gibi yerlerde donanımdan ziyade ekrana görüntü versin YouTube açsın gibi ana hedefleri olması.
Bütçem sıkıntılı çok iyi bir kart olmadığını da biliyorum fakat gt 730 dahi valorantı 50fps de açıyorken bu kadar düşük fps almam garibime geldi.

GT1030 i5-7500 8 GB RAM bu sistem ile Valorant'ta yüksek düşük karışık ayarlarda 80 FPS sabit alıyorum en düşük ayarlarda ise 150 FPS civarı minimum 70'lere düşüyor. Sizin kartınızda veya işlemcinizde problem olabilir ayrıca yukardaki arkadaşın dediği gibi bu kart oyun oynamak için tasarlanmamış bende RTX3060'lı sistem gelene kadar bunla idare ediyorum fakat oyun oynamak imkansız.
Oyundan kastım valorant lol cs go fortnite çok bir beklentim yok.

O ekran kartına 5600 takıp rahatça 150-200 FPS alabileceğin kart. Bence sorun 775 soketteki işlemcilerin verimsizliği.
ekran kartının %30 larda çalışmasının sebebi işlemcinin %100 aktif olması mı?

Bütçem sıkıntılı çok iyi bir kart olmadığını da biliyorum fakat GT 730 dahi Valorant'ı 50FPS de açıyorken bu kadar düşük FPS almam garibime geldi.

Oyundan kastım Valorant LoL CS:GO Fortnite çok bir beklentim yok.

Son derece saygılıyım inşallah yarın bir gün son sistemler senin olsun ama kartın dibini sıyırıp amacı dışına çıkınca her şey olabilir demeye çalıştım.

2009 model bir işlemciden bahsediyoruz hocam muhtemelen GT 730'a da darbogaz yapıyordu.
En kötü ikinci el bir DDR3 sisteme geçmenizi tavsiye ederim o anakart ve işlemci ofis ve internet PC'si olarak kullanilabilir ancak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı