R7 240 ile Q8400 darboğaz yapıyor

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Öncelikle herkese hayırlı geceler. Oyundan oyuna değişen bir darboğaz miktarı var. Nedense Sleeping Dogs oyununda 720p çözünürlükte yüksek ayarda CPU kullanımı %90'ları buluyor. Halbuki darboğaz yapma sanıyordum. Bilgisayara virüs testide yaptım ve herhangi bir virüs tespiti bulunmadı. Sonuç itibariyle sizlere danışmak istedim. Nasıl kurtulabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sistem:
Sapphire R7 240 4 GB GDDR3 128-Bit

Intel Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz (2.80 GHz)

Powerman 80+ Bronze Dual Channel +12V 18A 300W PSU

Öncelikle herkese hayırlı geceler. Oyundan oyuna değişen bir darboğaz miktarı var. Nedense Sleeping Dogs oyununda 720p çözünürlükte yüksek ayarda CPU kullanımı %90'ları buluyor. Halbuki darboğaz yapma sanıyordum. Bilgisayara virüs testide yaptım ve herhangi bir virüs tespiti bulunmadı. Sonuç itibarıyla sizlere danışmak istedim. Nasıl kurtulabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
O sırada GPU kullanımı % kaç oluyor?

Sleeping Dogs özelinde sorun yaşıyorsan işlemciyi yoran kalabalıklık 'World Density' tarzında bir ayar vardı zannediyorsam, onu kısabilir ek olarak Anti-Aliasing'i de bir tık artırabilirsin bu ayar yeni nesil güncel kartları bile ağlatacak cinsten olduğu için şehirin içinde kalabalık mekanlarda düşük GPU kullanımı gibi sorunların altından en basitinden bu şekilde bir yol izleyerek kalkabilirsin.

Arkadaşın da dediği gibi oyunda donma veya takılma da olmuyorsa sorun yok o zaman.
GT 730'da durum baya farklıydı. R7 240 baya kuvvetli olduğundan heleki oyundaki vakit geceye denk gelince 50'den 36'ye düşüyordu. Daha yüksek çözünürlükler denemek isterdim fakat Radeon Software 1080p gibi çözünürlüklere bile izin vermiyor. NVIDIA'da o ayarları bir tıkla değiştirebiliyordum. Hem monitöre sığıyordu, hem daha net görüntü oluşuyordu. CRU'dan deneyince monitör hiç sığmıyor. Şuan baya karmaşık durumun içerisindeyim.

Eğer FPS düşükse darboğaz olmayabilir. Aynı ekran kartı bende var ve Intel Pentium E5500 işlemcim var. Bazı oyunlarda çözünürlüğü düşürdüğüm zaman uzun süren droplar giriyor ve ekran kartında yük varken CPU da %20 civarında geziyor.
Bir de önceden işlemci sürekli her oyunda %100 ulaşıyordu ve uzun süreli droplar vardı. Bir sürü virüs programı ile taradım ama sonuç yoktu formattan sonra düzeldi. Bazen masaüstünde bile %100 olduğunu gördüğüm oluyordu. Eğer benim gibi sorunlar yaşıyorsan formatı deneyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı