GT301 ön fan temassızlığı

KaanVFX

Hectopat
Katılım
2 Haziran 2019
Mesajlar
73
Merhaba, ASUS GT301 model kasaya sahibim. Bu kasada önde 3 adet ARGB fan bulunuyor. Işıklarında herhangi bir sorun yok. Ancak fan bazen duruyor. Kasanın yan kapağını açıp görselde işaretlediğim kabloya dokununca çalışmaya başlıyor. Belli ki bir temassızlık söz konusu. Pek bir bilgim yok ama kablonun adı sanırım Molex. Bağlı olan siyah-kırmızı kablodan yanında boşta bir adet daha var. Çıkartıp diğerine takmalı mıyım? Kasa montajını gaming.gen.tr yaptı. Bu kabloların bağlantısının üzerinde fotoğraftada gözüken siyah sakızımsı bir madde var tutturmak için bu normal mi? Kullandıkları ürün sanırım bu; https://www.hepsiburada.com/akasa-c...e-ozellikli-fan-coklayici-ak-cb001-p-BS300044
 

Dosya Ekleri

  • IMG_23142.JPG
    IMG_23142.JPG
    103,5 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_2309.JPG
    IMG_2309.JPG
    105,2 KB · Görüntüleme: 24

Yanıtınız için teşekkürler. Bu işlerden pek anlamıyorum ama forumdaki araştırmalarıma istinaden birkaç bilgi edindim. Bendeki mevcut kablo belli ki sıkıntılı ve kablo karışıklığı yaratıyor. Şu an anakartımın üzerinde CHA_FAN portu boşta. Alfais 4337 10 port fan çoklayıcı alsam, ön 3 ve CPU fanını bu çoklayıcıya taksam daha mantıklı olur mu? Şu anki durumda ön fanlarım gücü PSU'dan alıyor değil mi? Söylediğim alternatifi yaparsam resimde bulunan Molex kabloya ihtiyacım olmayacak sanırım.

Bir de kasaya koydukları Molex kablonun böyle ( siyah sakız gibi ) bağlantıları olması normal mi?
 
Alfais 4337 çoklayıcıyı kullanırsanız ve de CPU fan girişine bağlarsanız bütün fanlar işlemcinin sıcaklığına göre otomatik hızlanıp yavaşlar. Haliyle yük altında belli oranda gürültü olur. Kasa fan girişine bağlarsanız bütün fanları sıcaklığa bağlı olarak artan voltaj kontrolü ile kullanabilirsiniz. Sorunlu fanı şu an 1. resimde görünen diğer kırmızı-siyah kabloya fanı bağlarsanız, sorununuz çözülecektir. Çünkü temazsızlık söz konusu. Kabloların birleşme yerindeki siyah madde sert reçine ve olması normal. Ön fanların PSU'dan gücünü almıyor. Işıkları yandığına göre dişi fan soketi ile bağlanmış.
 

Geri
Yukarı