MustafaOnur
Kilopat
Daha fazla
Merhaba. Kasa GT301, anakart ise Z790, işlemci olarak i5 12600K, RAM ise G.Skill Ripjaws S5 6000MHz kullanıyorum. Kasayı alırken sıvı soğutucuya gerek yok, kule tipi al geç, OC yapmayacaksan ne gerek var diye yorumlarla karşılaştım ve Thermaltake'in 140 mmlik kule tipi soğutucusunu aldım, tabii kasaya büyük geldi ve cam paneli zorla kapatabildim, cama temas ediyor fan. Uzun vadede bu sağlıklı olmadığına karar verdim. O yüzden soruyorum. Sitede bayağı bir araştırdım. Kimisi GT301'lerin üst panelinin resmi olarak bir desteği olmadığını söylüyor, kimisi ise 240mm sıvı soğutucu takıyor. Kimisi bu kasanın Intel işlemcilerine sıvı soğutmanın sığmadığını söylüyor. Kimisi ise üst panelde sıvı soğutma için vida yerlerinin olmadığını söylüyor, söylüyor da söylüyor. Yani bu konu hakkında bayağı bir farklı sesler var. O yüzden sorularım var.
- i5 12600K işlemci için sıvı soğutma alınır mı? Yoksa kule tipi yeterli olur mu? Şahsen sıvı soğutma alasım var, çünkü şık duruyor. Sıvı soğutmaya gerek yok derseniz de kule tipi için önerileriniz nedir?
- GT301 kasasında Intel işlemci kullananlar sıvı soğutma kullanamıyor diyen arkadaş doğru mu söylüyor, yoksa yok mu öyle bir şey?
- Sıvı soğutma alırsam mecbur 240mm alacağım. Önerilerinizi bekliyorum. bütçem 2K-3K arası, mecbur kalırsam üzerine biraz daha bir şeyler katabilirim.
- Sıvı soğutma montelemesini daha önce hiç yapmadım, monte yaparken çok zorlanır mıyım, yoksa gayet basit mi?
GT301 kullanan arkadaşlarım, sizler ne kullanıyorsunuz. i5 12600K işlemci kullanan arkadaşlarım, sizc.
Yardımcı olabilecek var mı?
- i5 12600K işlemci için sıvı soğutma alınır mı? Yoksa kule tipi yeterli olur mu? Şahsen sıvı soğutma alasım var, çünkü şık duruyor. Sıvı soğutmaya gerek yok derseniz de kule tipi için önerileriniz nedir?
- GT301 kasasında Intel işlemci kullananlar sıvı soğutma kullanamıyor diyen arkadaş doğru mu söylüyor, yoksa yok mu öyle bir şey?
- Sıvı soğutma alırsam mecbur 240mm alacağım. Önerilerinizi bekliyorum. bütçem 2K-3K arası, mecbur kalırsam üzerine biraz daha bir şeyler katabilirim.
- Sıvı soğutma montelemesini daha önce hiç yapmadım, monte yaparken çok zorlanır mıyım, yoksa gayet basit mi?
GT301 kullanan arkadaşlarım, sizler ne kullanıyorsunuz. i5 12600K işlemci kullanan arkadaşlarım, sizc.
Yardımcı olabilecek var mı?
Son düzenleme: