Çözüldü GT555m düşük bellek kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wakari - Maru

Hectopat
Merhabalar, ben oyunda iken ekran kartı %100 kullanılarak 99 dereceyi buluyor ama aşağıda gördüğünüz gibi VRAM 2 GB iken sadece 500 MB kullanılıyor. Doğal olarak oyunlarda düşük FPS'e sebep oluyor bu durum.

Neredeyse oyunlardan hiç zevk almıyorum.

Çözüm
Ekran kartından tutun CPU'ya kadar tüm anakartı hamama çevirmişsiniz. Sistemdeki termal macunu değiştirin ardından fanları temizleyin.

O kadar sıcak ki ekran kartı resmen çalışmayacak kadar frekans düşürmüş. CPU değerini göremiyoruz ama tahminimce o da pek farklı değildir. %50'ye yakın frekans kısmaya başlamıştır.
Ekran kartından tutun CPU'ya kadar tüm anakartı hamama çevirmişsiniz. Sistemdeki termal macunu değiştirin ardından fanları temizleyin.

O kadar sıcak ki ekran kartı resmen çalışmayacak kadar frekans düşürmüş. CPU değerini göremiyoruz ama tahminimce o da pek farklı değildir. %50'ye yakın frekans kısmaya başlamıştır.

Çözüm
Bilgisayarı temizleyeceğim diye termal macunu silmiş olmayasınız hocam? Nutella bile sürseniz o kadar ısınmaz.

Üzgünüm konu açıldığında 1 saat ceza geldiği için yazamadım Acaba önerebileceğiniz bir termal macun var mıdır ? Ayrıca sistemim laptop.
VRAM fazla kullanılınca FPS artmıyor. Ayarları yüksek tutarsan VRAM kullanımını görürsün.

Peki buradaki olay nedir? Yüksek ayarlarda daha mı fazla VRAM kullanılır?

Thermal Grizzly ve Cooler Master'ın macunlarına bakabilirsiniz. Cooler Master MasterGel serisine bakabilirsiniz.

Teşekkürler sayenizde sorunu hallettim. Aldığım FPS değerleri gayet iyi ekran kartı derecesi 80, masaüstü 50-60. VRAM olayı da oyundan oyuna değişiyor sanırım League of Legends oyununda en yüksek ayarlarda 1GB kullanılıyor. Ayrıca ekran kartının tamamını kullanmadan iyi FPS değerlerini görebiliyorum ısı kaynaklı sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…